SAĞLIK

Kanserin vücutta gizlice yayılan 3 belirtisi

Adıyla bile insanları ürperten hastalık kanser gizlice yayılan vücutta yer alırken bunu anlamak için 3 belirtisi vardır. Ülkemizde 2017 verilerine bakıldığında 100.000 erkekten 72’sinde, hayatının bir döneinde böbrek kanseri teşhisi konulmasıyla inceleme başlatıldı.

Kanserin erken teşhisi tedavi süreci için oldukça önemli olurken daha kolay anlamak için bazı durumları vardır. Hızlı tanıya giren yolu açmak için semptom farkındalığının ön planda ve merkezde olması gerekir. Böbrek kanserinin en belirgin halleri açıklandı.

İDRARDA KAN

Dr O’Donovan yaptığı incelemeler sonucuna tuvalete çıktıktan sonra tuvalette kan görülmesi böbrek kanserinin en yaygın belirtisi olduğunu belirtti.

Bu durum kanserin yanı sıra enfeksiyon, prostatın büyümesi ve böbrek taşları gibi başka şeyler tarafından da tetiklenebilse de, idrarınızda kan gördüğünüzde hekime danışmanız gerekmektedir.

BÖBREK KANSERİ

BÖBREK BÖLGESİNDE ŞİŞLİK

Böbrek bölgesinde görülen kitle ya da ele gelen şişlik tehlikelere yol açabilir. Böbrek kanserlerinin çoğu sizin ya da dokturun hissedecemeyeceği kadar küçük olurken doktor teşhisleri üzerine kanseri kontrol etmek için ultrason taramaları isteyerek sonuca varabilir.

KABURGALARLA KALÇA ARASINDAKİ BÖLGEDE AĞRI

Böbrek kanserinin en belirgin özellikleri arasında ise kaburgalarınız ve kalçanız arasındaki bölgede ağrılar olmasıdır. Dr O’Donovan, yaptığı incelemelerde ağrının aynı zamanda sırtın alt bölümüne kadar yaygın olmasıyla her durumda böbrek kanseri olduğu görülmez. Ağrıların nedeni enfeksiyon, böbrek taşı ya da farklı nedenlerde olabilir.

BÖBREK KANSERİ BELİRTİLERİ

Çabalamadan kilo vermek

yüksek ateş ve çok ağır terleme

Yorgunluk

İştah kaybı

Genel sağlık durumunun kötü olduğu hissi

Yüksek tansiyon

Anemi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu