EKONOMİ

Zorunlu trafik sigortası fiyatlarında yeni dönem

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren haber gelirken trafik sigortası için yeni fiyatlar devreye girdi. Mayıs ayına kadar her ay yüzde 5 artış kararı alınırken konu hakkında TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, açıklamalarda bulundu.

Trafik sigortaları araç devir işlemi yapılırken sigorta iptal edilmesine rağmen ücreti aracın önceki sahibinden tahsil edilerek devirden son 15 gün süreyle geçerli kabul edilir. Araç satışı sonrasında sigorta süresi ile ilgili düzenlemeye girilirken trafik sigorta riski basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorunlarına dair çözüm üretilmektedir.

TRAFİK SİGORTA PRİMLERİNDE ARTIŞ

Araç sahiplerinin gündeminde yer alan zorunlu trafik sigortasında Mayıs ayı uyarıları gelirken TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, trafik sigortası primlerinin 2024 Ocak ayıyla beraber her ay yüzde 5 oranında artış yaşanacağı belirtildi.

zorunlu trafik

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA ZAM

Mart ayında ve Şubat ayında yüzde 5 artış yaşanırken Nisan ve Mart ayına göre trafik sigorta primlerinde yüzde 5 artışa tabi tutuldu Turusan Bağcı, hasar endeksi olarak adlandırılan araç fiyatı, parça fiyatları hasar oranları uygulamaya alınarak trafik sigortası primlerinin mayıs ayıyla beraber yükseltme ve düşüre yerkisini SEDDK almaktadır.

KÖTÜ SÜRÜCÜYE YÜZDE 200 ARTIŞ

İyi ve kötü sürcü arasında önemli farklar yer alırken Bağcı, iyi sürücü yüzde 50 indirim alırken kötü sürücüler ise yüzde 200’e kadar trafik sigortaları ödemesi gerçekleşir. Mayıs ayında endekse bakılarak artış yaşanması tahmin edilirken bunun hakkında artış olabilmeleri açısından dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu