EKONOMİ

Türkiye’nin ihracat rakamlarını değerlendiren Bakan Nebati, rekor sayıyı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye’nin yıllık ihracat rakamları hakkında yaptığı değerlendirmesinde yıllık ihracatın 255,7 milyar dolarla yeni bir rekor kırdığını söyledi. Bakan Nebati, daha sonra Twitter hesabından Mart ayı dış ticaret verilerini değerlendiren bir açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmi Twitter hesabı üzerinden Mart ayına ait düş ticaret verileri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bakan Nebati, Türkiye’nin ihracat alanında yeni bir rekor kırdığından bahsederken 6 Şubat depreminin Şubat ayı verilerine etkilerinden de bahsetti.

Şubat ayında deprem felaketi nedeniyle daralan ihracatın Mart ayı içinde yeniden yükseldiğini söyleyen Bakan Nureddin Nebati, “Türkiye’nin ekonomik modeli ile ihracat rekorları kırmayı sürdürüyoruz. Şubat ayında deprem nedeniyle daralan ihracat, Mart ayında bir önceki yıla göre yüzde 4,4 artış kaydetti ve tüm zamanlardaki en yüksek aylık ihracatına ulaştı. Yıllık ihracat ise 255,7 milyar dolar ile yeni bir rekor kırdı.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ihracat rakamlarını değerlendiren Bakan Nebati, rekor sayıyı verdi!

Araç satış ve endeks verilerine işaret eden Nebati, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Mart ayında binek otomobil ve hafif kamyon satışları yıllık bazda sırasıyla yüzde 57,9 ve yüzde 75,3 artarken, Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) geçen ay bir önceki yıla göre 0,8 puan artarak 50,9’da kaldı. Yatırım ve istihdamın yanı sura üretim ile ihracat odaklı yaklaşımız ile beraber Türkiye ekonomisini hem büyütmeye hem de güçlendirmeye devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu