EKONOMİ

Mehmet Şimşek duyurdu: 12 yıl sonra bir ilk

Kredi not görünümü 12 yıl sonra ilk defa pozitif olarak ele alınırken Mehmet Şimşek Fitch’in değerlendirmeleriyle beraber tarihler belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan program üzerinde kredi notuna yansıtıldığı açıklandı. Makro finansal istikrara bakılarak kredi notunun yükseleceğine değinildi.

Fitch, milyonların beklediği Türkiye tarafından kararı duyurdu. Kredi derecelendirme Kuruluşu FITCH Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya artış gösterdi. Türkiye’nin not görünümünü de “durağan”dan “pozitif”e çıkardı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

mehmet şimşek

Şimşek, uyguladığımız program somut sonuçları ülke kredi notuna yansıtıldı. Uluslararası kredi puanlarında Finch, yaşanan durumlara kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükselterek görünümler pozitife yöneltildi. 12 yıl aradan sonra gelen not artışı üzerine Türkiye’nin uluslararası normlara bakılarak kural bazlı politikalar etkilendi. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler üzerinde devamlılık görüldü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu