DÜNYA

Danimarka’dan haddini aşan hareket: Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına çirkince saldırdılar!

Danimarka tarafından Kuran-ı Kerim ile Türk bayrağına yaptığı çirkin saldırı hakkında bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, söz konusu aşağılık saldırıyı en güçlü bir şekilde lanetlediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka’da hem Kuran-ı Kerim’e hem de Türk Bayrağına karşı yapılan çirkin ötesi saldırıya ilişkin yazılı bir açıklamam yayınladı.

Açıklamada; “Dün gece Danimarka’da kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim ile birlikte şanlı bayrağımıza yapılan alçakça saldırıyı en güçlü bir Şekilde kınıyoruz.” denildi. Bu ramazan ayında gerçekleştirilen eylemlerin, Avrupa’da İslam karşıtlığının, ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığın er geçen gün ürkütücü boyutlara ulaştığını ve alınacak bir ders olmadığını bir kez daha net bir şekilde gösterdiğine vurgu yapılan açıklamada, Türkiye’nin geçmişten aldığı bir ders olduğu ifade edildi. Danimarka’daki bu eylemi şiddetle kınıyor ve protesto edildiği belirtildi.

SOMUT ÖNLEMLER ALINMALI

Bildirge, Danimarka makamlarını gerçekleştirilen nefret suçunun faillerine karşı gerekli önlemleri almaya ve barışı, toplumsal barışı ve barış içerisinde bir arada yaşamak amacıyla oluşturulan kültür için yapılan provokasyonları önlemek için somut önlemler almaya çağırdı.

Danimarka’da 27 Ocak’ta Kopenhag’daki bir cami ve Türk büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakıldı. İsveç’in başkenti olan Stockholm’de ise 21 Ocak’ta Kur’an-ı Kerim’e benzer bir saldırı düzenlenmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu