DÜNYA

Kuzey Kore’den sırf dizi izlediler diye 3 liseli genç idam edildi!

Dünya genelinde en kapalı ülke olarak bilinen Kuzey Kore’de üç gencin idam edilme nedeni belli oldu. Liseli öğrencilerin idamına yol açan suçlar hayret vericiydi. Tek günahı o ülkenin dizilerini izlemek.

Güney Kore’den Chosun Ilbo’ya göre, Ekim ayı başlarında Kuzey Kore’de üç lise öğrencisi, komşu Güney Kore’den TV programları izledikleri için idam edildi. Kuzey Kore’de, Aralık 2020’de Güney Kore görsel-işitsel içeriğinin tüketilmesi yeni yasalar uyarınca suç olarak kabul edilmeye başlanmıştı. Daha öncesinde yasayı çiğneyen gençler idam edilmedi ama cezanın artık gençler için de geçerli olduğu ortaya çıktı.

Haberlere göre, Kuzey Kore-Çin sınırına yakın bir şehir olan Hyesan’da üç liseli erkek Güney Kore ve Amerikan televizyon programlarını izlerken yakalandı. Tutuklanan çocuklar idam cezasına çarptırıldı. İnfazın uygulanması dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Kuzey Kore'den sırf dizi izlediler diye 3 liseli genç idam edildi

KUZEY KORE’DEN AKIL ALMAZ KARARLAR

Kuzey Kore’de yaşayan halkın Güney Kore’nin dizilerine ve müziğine ilgi duymaları genel anlamda biliniyor. Unification Media Group tarafından geçtiğimiz aylarda gerçekelştirilen bir ankette katılımcıların yüzde 96’sının Güney Kore yapımı Squid Game ve Crash Landing on You gibi dünya çapında popüler olan dizileri izlediklerini söylemişlerdir.

Bu, Kuzey Kore’nin vatandaşları Güney Kore TV programlarını izledikleri için ilk kez infaz etmesi için ilk kez değil. Geçen yıl, Kim Jong-un’un “Gun” adını verdiği bir K-pop müzik videosunu izledikten sonra yedi kişinin idam edildiğine dair haberler dolaştı.

İlginç bir yasak uygulayan bir ülke, Kim Jong İl’in 10. yıl dönümünü anıyor. Ölümünün yıldönümü anısına 11 gün boyunca gülmenin ve içki içmenin yasak olduğu biliniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu