DÜNYA

Twitter’ın eski yönetimi Biden’ın oğlunun gönderilerini sansürlemiş! Elon Musk’tan belgeli ifşa..

Twitter’ın CEO’su Elon Musk, 2020 yılında gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinden önce Başkan Joe Biden’ın ekibinin bir talepte bulunduğunu ve bu talep üzerine de eski şirket yönetiminin Biden’ın oğlu Hunter Biden ile ilgili haberleri sansürlediğini belgelerle ifşaladı.

Elon Musk, serbest gazeteci olarak tanınan Matt Taibbi adlı bir Twitter kullanıcısı aracılığıyla Twitter’ın eski yönetim ile Demokrat Parti arasındaki iletişimlere yönelik sansürleri kamuoyuna ifşa etti. Taibbi tarafından paylaşılan “Twitter Dosyası” başlıklı bir iletişim, Twitter çalışanları arasındaki mesajları içeriyor ve bu mesajlar da Musk tarafından paylaşıldı.

Musk’ın aldığı dosyalarla ilgili bir dizi tweet paylaşan Taibbi, Twitter’ın çok özgürce iletişime izin verecek şekilde kurulduğunu ancak zaman içinde güvenlik nedeniyle çeşitli denetimlerle platformun kapatıldığını söyledi.

Twitter'ın eski yönetimi Biden'ın oğlunun gönderilerini sansürlemiş! Elon Musk'tan belgeli ifşa..

2020 yılına gelindiğinde siyasetçilerden ünlülere ve iş çevrelerine kadar pek çok tarafın paylaşımlarını Twitter’dan kaldırmasını isteyen bir e-postanın ekran görüntüsünü paylaşan Taibbi şunları yazdı:

Biden’ın ekibinin 2020 cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında kaldırılacak olan birçok paylaşılan bağlantıyı şirkete ilettiğini söyleyen Taibi, şirket çalışanlarından birinin bir e-posta gönderdiğini ekran görüntüsünde belirterek silinme taleplerinin o dönemlerde rutin hhale getiridiğini yazdı. Biden’ın ekibinin 2020 cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında kaldırılacak olan birçok paylaşılan bağlantıyı şirkete ilettiğini söyleyen Taibi, şirket çalışanlarından birinin bir e-posta gönderdiğini ekran görüntüsünde belirterek şunları söyledi: “Biden ekibi ile ilgili daha araştırılacak daha çok şey var.”

Twitter'ın eski yönetimi Biden'ın oğlunun gönderilerini sansürlemiş! Elon Musk'tan belgeli ifşa..

“BAĞLANTI SİTEDEN KALDIRILDI”

Dosyalarını incelediğini ve hem Demokratlardan hem de Cumhuriyetçilerden taleplerde bulunduğunu söyleyen Taibi, Demokratların iyi karşılandığını söyledi.

Taibi, New York Post’un 14 Ekim 2020 tarihinde Hunter Biden’ın laptopunun içinden ifşalanan bir dosyasını yayınladığını ve Twitter yöneticileri arasındaki iletişimlere dayanarak bu mesajları söylediğini hatırlattı. Kaydedilen gönderiye güvenli değil” uyarısı.

Twitter'ın eski yönetimi Biden'ın oğlunun gönderilerini sansürlemiş! Elon Musk'tan belgeli ifşa..

Dönemin Beyaz Saray sözcüsü olan Kayleigh McEnany, söz konusu haberlerle ilgili tweet attığı için hesabının askıya alındığını ve Taibi’nin eski Başkan Donald Trump’ın kampanya ekibi ile şirket arasındaki ilişkiyi açıklığa kavuşturmak için belgeleri paylaştığını ve gerilim yaşandığını söyledi. Taibbi, ayrıca Twitter yönetiminin Hunter ve Biden’ın mesajlarını şirketin “izinsiz materyal” politikası nedeniyle kaldırdığını, ancak daha sonra özür olarak bir yanıt gönderildiğini iddia etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu