DÜNYA

Adalet Bakanı duyurdu! 100.000’lerce mahkumu ilgilendiren karar!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duyurdu! Tutuklu ve hükümlüler için cezaevlerinde özel kullanım alanı olarak kullanılan eşyaların elektrik faturasında tarife değişikliğine gidildi. Detaylar haberimizde…

Cezaevlerinde yürürlükte olan kurallar değişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yayınladığı son yönergeye göre yönetmelikte yapılan değişiklikler dikkat çekti. Cezaevlerinde tutuklu ve suçlular için özel alanlar oluşturan eşyalara elektrik faturasında değişiklik yapılmasına karar verildi. 

Adalet Bakanı Bozdağ’ın aldığı bu yeni karara göre, artık cezaevlerinde tutukluların ödediği faturalar konut tarifesinden düşülecek.

MAHKUMLARIN TAŞIDIĞI EŞYALARIN SAYISINDA ARTIŞ ! 

mahkum

Mahkumların özel kullanımları nedeniyle ceza infaz kurumlarında bulunan vatandaşların eşya veya maddelerinin ticari tarifeden çıkarılarak konut tarifesine geçirilmesine karar verildi. Bu yeni karar Resmi Gazete’de yürürlüğe girdi. Yönetmelik revize edildikten sonra suçluların ve tutukluların taşıdığı kıyafet miktarı artırıldı.

AYDINLATMA VE ISITMADA DEĞİŞİKLİK!

mahkum

Cezaevlerindeki mahkumların ısıtma, aydınlatma ve diğer giderlerinden genellikle Adalet Bakanlığı sorumludur. Kendi ihtiyaçlarına göre yanlarında taşıdıkları elektrikli aletlerin bedeli kendilerine aittir. Ancak ticari tarifelere göre değerlendiriliyordu. Değişikliğin ardından artık mesken abone tarifesi içerisinde değerlendirilecek.

KADIN VE ÇOCUKLARA KARŞI POZİTİF AYRIMCILIK

cezaevi

Gözden geçirilmiş karar, çocuklar ve cezaevlerinde cezasını çeken kadınlar gibi hassas gruplara karşı pozitif ayrımcılık yapmaktadır. Elektrik faturasının cezaevi tarafından karşılanabileceği söyleniyor. Kullanılan çamaşır miktarı da arttı. Yenilemeden sonra maksimum sayı 30 adeti geçmeyecek şekilde değiştirildi. Bir diğer değişiklik de cezaevinde emziren annelerin çocukları için; gıda desteği ve bebek bezi ücretsiz olarak verilecek. Yönetmelik, çocukları koruyucu önlemler getirmek için yeni koşullarla değiştirildi.

Bir diğer değişiklik de sağlık sorunu olan anneler ve çocukları ile ilgili 12. maddede değişiklik yapılması oldu. Gerekirse doktor raporu karşılığında ortopedik yatak, işitme cihazı ve solunum cihazı gibi donanımlar sağlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu