EKONOMİ

Bakanlıktan milyonlara müjde çıktı! TCKN son hanesini kontrol edin: Hesaplara para yatırıldı!

Aile Bakanlığından ihtiyaç sahibi ailelere karşılık olarak ödemeler yapılırken Mart ayı destek ödemeleri hesaplara geçirildi. Düşük gelirli kişiler ve hane halkına destek olmak isteyenler için SED ödemeleri hakkında açıklama bakandan geldi. TCKN son hanesini kontrol etmeyi unutmayın.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından önemi açıklamalar yapılırken milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ödemelerin tarihi açıklandı. Mart ayı destek ödemeleri hesaplara geçerken kimlerin SED ödemelerinden yararlanabileceği ve ödemelerin ne kadar olduğu haberimizin devamında…

SED ÖDEME TUTARI

Çocuk başına yapılan SED ödemelerinde miktarlar çocuk başına temin ediliyor. SED ödeme miktarı son olarak asgari ücrete gelen zamdan sonrasında 2023 yılıyla beraber 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseltildi.

SED

KİMLER SED HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR?

-Sosyal hizmetler kuruluşlarında bakılan destek amaçlı çocuklar için aile ya da yakınları yanında bulunacak çocuklar.

-Ekonomik nedenlerden ötürü yoksulluk çeken muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarından bakım tedbiri alınmadan sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanılır.

-Olağanüstü yaşanan felaket, tabii afet, hastalık ya da kaza durumlarından ötürü belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle zorunlu olunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarının karşılanmaması durumunda olan kişiler SED ödemelerinden faydalanabilir. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu