SAĞLIK

Bu belirtilerden biri bile varsa kolestrol hastası olabilirsiniz! Çok fazla kişide var, kimse bilmiyor

Birçok insan fiziksel olarak yaşadığı belirtilerin hangi hastalığa işaret ettiğini bilmiyor. Peki hangi belirtiler kolesterolün işaretçisi? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanların vücutları sık sık bazı belirtiler gösteriyor ama insanlar bunların ne anlama geldiğini bilmiyor. Peki kolesterol hastalığı hangi belirtileri gösterir? Nelere dikkat etmek gerekir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HANGİ BELİRTİLER KOLESTEROL HASTALIĞININ BELİRTİSİ

Uzmanlar tarafından 3600 kişiyle yapılan araştırma sonucu kolesterol hastalığına karşı dikkat edilmesi gereken konular belirlendi. Yüksek kolesterole sahip insanlar kan tahlili yaptırmadan bu hastalığı anlayamıyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre yüksek kolesterol belirtilerinden biri dikkat eksikliği ve hafıza kaybı olarak bilinir. 2008 senesinde uzmanlar tarafından yapılan çalışmaya göre iyi kolesterole sahip insanların hafızasının zayıf olma olasılığı daha yüksek olarak belirlendi. 

Kolesterol Hastalığı Belirtileri

3.673 kişinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre 60 yaşına gelen ve iyi kolesterolü olan hastaların diğerlerinden yüzde 53 daha fazla. Demans teşhisi konulurken de önemli olan belirti hafıza kaybı olarak bilinir ve düşük seviyede olan HDL orta yaş sonlarına gelindiği zaman bir risk oluşturmaktadır. Bu HDL kolesterol hastalığının demans için bir risk oluşturduğunu ortaya koyar. Araştırmalara göre yüksek düzeyde düşük yoğunluğu olan lipoprotein hafıza kaybını etkileyebilmektedir. Sağlıklı kolesterol seviyesi kan içinde litre başına beş ya da daha az milimol olması olarak bilinmektedir. Sağlıklı yüksek yoğunlukta lipoprotein seviyesi bir ya da daha fazladır. Dört ya da daha az olması düşük yoğunluklu normal olarak sayılmaktadır. Kolesterolü düşürmenin en önemli yolları daha az doymuş yağ tüketimi, daha fazla egzersiz ve sigara ve alkolün bırakılmasıdır. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu