EKONOMİ

Asgari ücret 9 bin TL mi oldu? Asgari ücretin belli olmasına saatler kaldı! Net rakam tahmini bu defa İslam Memiş’ten geldi!

Asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım başlarken milyonlarca çalışan sabırsızlıkla beklemeye başladı. Asgari ücretin açıklanmasına saatler kalan uzman isimler tarafından farklı senaryoların olduğu yönünde açıklamalar yapıldı. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten asgari ücrete yapılacak zam hakkında yorum geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısında asgari ücret için net bir rakam belirlenemedi. Türk iş tarafından 9 bin TL’lik teklif gelirken pazarlığa açık olunmadığının altını çizdi. Bu beklenti üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin söylediği adımı atamayız üzerimizde küfe var yanıtı verilmesi üzerine net rakamın bugün açıklanacağını belirtti. İşte, asgari ücretin açıklanmasına saatler kala son tahmin İslam Memiş’ten geldi.

İslam Memiş asgari ücret tahmini

ASGARİ ÜCRETTE NET RAKAM

Asgari ücretin geleceği nokta üzerinden kulislerde konuşmalar devam ederken tahminler gündeme gelmeye devam ediyor. Asgari ücrette tahmin 7500 ve 9 bin TL arasında farklılık gösterirken uzman isim Memiş tarafından asgari ücret hakkında net rakam tahmininde bulundu. Youtube kanalı üzerinden açıklamalarda bulunan İslam Memiş, bugün asgari ücret açıklanacak olup kişisel tahminin ise 8 bin TL civarında olduğunu belirtti. Asgari ücretin 9 bin TL olmasını isteyenler olacak bu durumda işverene bir işçinin maliyetinin yüksek olup gündemde hem EYT he de asgari ücret olduğundan dengelerin bir yönlü sağlanması gerekir. Asgari ücretin 8 bin TL olmasına razı olanlar ise hayat pahalılığını istemeyenler. Alım güçleri gün geçtikçe azalırken apartmanlar, evler almak hayal oldu. Memiş sözlerini kimsenin mutlu olmadığını belirterek sonlandırdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu