TEKNOLOJİ

Şifresi böyle olanlar dikkat: Yasaklanacak

Dolandırıcılar da diğer herkes gibi bu numaraları aklında tutuyor. Basit şifreler kolayca ele geçirilebiliyor. Bu yüzden yeni bir güvenlik önlemi alınıyor. Bilgisayarlar ve cep telefonları için yeni bir şifreleme yöntemi geliştiriliyor. İşte detaylar…

Birleşik Krallık’ta siber güvenlik önlemleri kapsamında yeni bir düzenleme hayata geçirilecek. Artık basit şifreler tarih olacak. “12345” gibi kolayca tahmin edilebilecek ve hacklenebilecek zayıf parolalarla donatılmış cihazlar yasaklanacak.

Halk TV’deki haberde ifade edildiği üzere, teknolojinin hızla gelişmesi ve internete bağlı cihazların yaygınlaşması, siber saldırı riskini artırıyor. Bu nedenle Birleşik Krallık, siber güvenliği artırmak ve kullanıcıları korumak amacıyla önemli bir adım atıyor. Bu düzenleme, hem bireylerin hem de kurumların güvenliğini sağlamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HACKER

YENİ YASA İLE KORUNMA HEDEFLENİYOR

Bu yasa kapsamında, telefon, televizyon ve akıllı kapı zili üreticileri, yasal olarak internete bağlı cihazları siber suçluların erişimine karşı koruma altına almak zorunda kalacaklar. Üreticilerden, cihazla ilgili hataların ve sorunların bildirilebilmesi için iletişim bilgilerini yayınlamaları ve güvenlik güncellemelerinin zamanı konusunda da şeffaf olmaları bekleniyor.

Tüketiciler, bu yeni yasa sayesinde siber saldırılara karşı daha korunaklı hale gelecekler. Kişisel bilgileri, verileri ve mali durumları güvende olacak. Akıllı cihazlarının siber suçlulardan korunduğu konusunda daha fazla gönül rahatlığına sahip olacaklar. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu