DÜNYA

Almanya’dan yeni hamle: Göç yasası kökten modernize ediliyor, binlerce işçi kabul edecek!

Almanya’da yürürlükte olan göçmenlik yasaları istihdamla ilgili olarak modernize edilecektir. . Berlin’de toplanan Bakanlar Konseyi, üçüncü ülkelerden vasıflı işçilerin göç etmeleri ile ilgili kilit noktalar için onay verdi. Buna göre Almanya, daha fazla yabancı işçilerin gelebilmesi için giriş ve mesleki nitelik tanınması hakkında bazı düzenlemeleri gevşetecek.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemi krizinin endüstriden el sanatlarına ve bakım hizmetlerine kadar birçok sektörde personel sıkıntısını artırdığını belirterek modern göçmenlik yasasına acil ihtiyaç olduğunu söyledi. Feaser açıklamasında ayrıca “Nitelikli yabancı işçilerin Almanya’ya daha kolay gelip gelemeyeceği konusunda modern göçmenlik yasası oluşturup oluşturamayacağımızı değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “ALMANYA’NIN AKILLI BEYİNLERE İHTİYACI VAR”

Almanya göç yasası

 Vasıflı elemanların bir an önce Almanya’ya gelip iyi bir başlangıç ​​yapmasını istediklerini ifade eden Faeser, bu anlamda ortada olan bürokratik engelleri kaldırmak istediklerini aktararak, “İnsanlar mesleki deneyimlerini veya kişisel potansiyellerini getirirlerse, bu onların Almanya’da yeni nitelikler kazanmalarına ve işgücü piyasasımızda bir yer edinmelerine olanak sağlayacaktır. Pozisyon almaları için onlara bir şans vereceğiz.” dedi.

Ülkedeki birçok yazılım bakım hizmeti sektörünün kalifiye eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Faeser, ana noktaları hayata geçirmek için önce belirli bir yasa tasarısı çıkaracaklarını söyledi. Çalışma Bakanı Hubertus Heil ise, “Almanya’nın gelecekte tüm yardım ellerine ve parlak beyinlere ihtiyacı olacak” diye konuştu.

2035’E KADAR EMEKLİ OLACAK OLAN KİŞİ SAYISI 7 MİLYON

 Mutluluk düzeylerini korumanın önemine vurgu yapan Heil, “Nitelikli iş gücü sağlamak, mutluluğu sağlamak demektir” diyor. 2035 yılına kadar 7 milyon çalışanın emekli olacağını kaydeden Heil, iş piyasasında oluşacak boşluğu doldurmak için çalıştıklarını söyledi.

Yurtdışındaki tüm vasıflı işçilerin Almanya’ya gelmek isteklerinin bir yanılsama olduğunu kaydeden Heil, entegrasyon süreçler hakkında teşviklerinde çok önemli olduğunu vurguladı. Almanya’da birçok şirket ve işletmenin insan kaynağından yoksun olduğunu söyleyen Heil, vasıflı işgücü arzının işletmeler için varoluşsal bir sorun haline geldiğine dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu