DÜNYA

Vakalar yeniden artmaya başladı! Ülkede alarm verildi! Pekin’de hayat yeniden durdu! Covid-19’dan ölenlerin sayısı ülkede paniğe neden oldu

Çin’in başkenti Pekin’de koronavirüs vakalarının yeniden yükselmeye başlamasıyla birlikte son 24 saat içerisinde iki kişi yaşamını yitirdi. Altı ay sonra tekrar can kaybı başladı ve tüm okullar uzaktan eğitime geçti. Yarından itibaren, şehir dışından Pekin’e gelenler, başkente girdikten sonra üç günlük test yaptırmak zorunda kalacak. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Çin’de Covid-19 vaka sayısındaki artış nedeniyle başkent Pekin’de salgın önleme ve kontrol önlemleri artırıldı.

İl merkezinin çoğu ilçesinde vatandaşların mümkün olduğunca evlerinden uzak durmaları tavsiye edilirken, bugünden itibaren bir hafta süreyle online eğitimler başladı.

Başkentte son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 154 ve hastalık belirtisi olmayan 808 vaka tespit edildi. Toplam 962 vakadan 266’sı karantina alanları dışında tespit edildi.

Günlük vakalar geçen haftaya göre ikiye katlandı, ancak son 24 saatte 2 kişi öldü. Hayatını kaybedenlerin, sağlık sorunları bulunan 91 yaşındaki kadın ve 88 yaşındaki erkek olduğu ortaya çıktı.

Önceki gün kentte 87 yaşında olan bir kişinin virüsten dolayı hayatını kaybetmesi, ülkede yaklaşık 6 ay sonra Covid-19’un neden olduğu ilk ölüm olarak kayıtlara geçti.

Chaoyang, Haydien, Dongching, Xing, Tongcou, Fingtai, Shunyi ve Yanching merkez ilçelerinde vatandaşlara mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaları ve ev ile iş arasındaki yolculuklar dışında seyahat etmemeleri tavsiye edildi.

 Haydien Bölgesi’ndeki okulların bir hafta sürecek online eğitime başlayacağı, Dongching, Xinging ve Fingtay’da ise yüz yüze eğitime son verileceği açıklandı.

Pekin’in merkezinde, vaka sayısının en yüksek olduğu 3,5 milyonluk Chaoyang semtinde, şirketlerden ofislerindeki işçi sayısını azaltmaları istenirken, ticaret ve finans merkezi olan Guomao semtinden sayıyı 5 ile sınırlaması istendi.

Yarıyılda şehir dışından Pekin’e gelenler, başkente geldikten sonra 3 gün içinde sınava girmek zorundadır.

Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin anakarasında son 24 saat içerisinde 2.277 hastalık semptomu ve 24.547 göstermeyen vaka tespitinde bulunuldu.

Geçen hafta günlük vakaların 20.000’i aştığı bir ülkede, 31 eyalet ve bölgeden 20’si 100’den fazla vaka bildirdi.

Ülkenin güneyindeki Guangcou ve Chongqing şehirleri vakaların en yoğun olduğu yerler oldu.

Vakalar nüfusa göre küçük olmasına ve çoğu semptom göstermemesine rağmen Çin, sıfır vaka olarak bilinen sıkı salgın kontrol önlemlerini uygulamaya devam ediyor.

Covid-19 vakasının ortaya çıkıp bulaşma zincirini kırmasını amaçlayan strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, fabrika, ticaret ve hizmetlerin kapalı döngüsünün sınırlandırılması veya sürdürülmesi gibi katı ve kapsamlı önlemler gerektiriyor. Tedbirler hayatın normal akışını bozmanın yanı sıra finansal maliyetleri konusunda da tartışma yaratıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu