DÜNYA

ABD’de mucize gibi doğum! 30 yıl önce dondurulan embriyolardan ikiz bebek dünyaya geldi

ABD Tennessee’de otuz sene önce dondurulan embriyolardan ikiz bebek dünyaya geldi. Lydia Ann ile Timothy Ronald Ridgeway isimli ikizler, 31 Ekim tarihinde dünyaya gözlerini açtı. İşte, mucize doğumla ilgili detaylar…

ABD Tennessee’de otuz sene önce dondurulan embriyolardan ikiz bebek dünyaya geldi. Lydia Ann ile Timothy Ronald Ridgeway isimli ikizler, 31 Ekim tarihinde dünyaya gözlerini açtı. Bu zamana kadar 24 ile 27 yıllık bebekler dünyaya gelirken, 30 yıllık embriyolar yeni rekoru kırdı.

Ulusal Embriyo Bağış Merkezi (NEDC)’nin yaptığı açıklamada otuz sene önce bağışlanan yumurta ile spermlerden laboratuvarda döllenen ve sonra dondurulan embriyolardan 31 Ekim tarihinde ikiz bebekler doğduğu açıklandı.

 abd embriyo bebekler

SON REKOR ONLARIN!

Bebekler, otuz sene önce bağışçıların sperm ile yumurtalarından ana rahminin dışında döllenmiş ve saatler sonra -128 derecede sıvı nitrojen ile donduruldu. Bebekler, embriyo olarak otuz sene laboratuvarda donduruldu ve Ridgeway çiftinin evlat edinmesiyle anne Ridgeway’in rahmine yerleştirildi. ABD basını tarafından dünyadaki en yaşlı bebekler olarak tanımlanan Lydia Ann ve Timothy Ronald’ın sağlık durumları ise oldukça iyi. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu