DÜNYA

Vergi kayıtlarına ulaşım engeli yapmaya çalışan Trump’a, Yüksek Mahkeme’den ret!

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın vergi işlemlerinin yasallığını araştırırken kongre komitelerinin vergi kayıtlarına erişmesini engelleme girişimi Yüksek Mahkeme tarafından reddedildi.

ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump’ın adaylığını açıkladıktan sonra “vergi kayıtlarının kongre seçim komitesine iletilmesini” engelleme talebini reddetti.

Mahkeme tarafından verilen bu karar, ABD Hazine Bakanlığı’nın, Trump ve birkaç şirketinden alınan altı yıllık vergi kayıtlarının, özellikle ABD vergi davalarına karar veren Meclis Seçim Komitesi’ne devrini hızlandırabileceği anlamına geliyor.

TRUMP 31 EKİM’DE İTİRAZ ETMİŞTİ

Trump'a, Yüksek Mahkeme'den ret

31 Ekim’de Yüksek Mahkeme’ye acil bir itirazda bulunan Trump, Devre Temyiz Mahkemesi’nin özel bir komitesinden vergi kayıtlarına erişim konusundaki kararı askıya almasını istedi. Önergenin ertesi günü, Baş Yargıç John Roberts acil durum önergeleri için özel organda önergeyi değerlendirdi, Trump’ın lehine karar verdi ve komiteye verilen önergenin nedenlerini açıklamak için özel bir Meclis vermek için 10 Kasım’a kadar süre verildi.

 Avukatlar, Trump’ın Yüksek Mahkeme’nin vergi kayıtlarını yıl sonuna kadar ifşa etmesini engelleyebilirse davayı düşüreceğini ve 8 Kasım ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçilere çoğunluk vereceğini tahmin ediyordu. Ara seçimler öncesinde, Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisindeki ilgili bir görev gücü, Trump’ın ABD İç Gelir Servisi tarafından denetlenen 2019 vergi anlaşmalarının yasallığına yönelik soruşturmanın bir parçası olarak Trump’tan vergi beyannamelerini istedi.

Trump yönetimi altında Hazine Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’nın da desteğiyle kayıtları açıklamayı reddetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu