GÜNDEM

Naci Görür depreme karşı güvenli bölgeleri açıkladı

Depremden ötürü endişeler artarken Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarında İstanbul depremine dair çarpıcı ifadeler tercih edildi. Marmara Bölgesi’nde depremin büyüklüğünü söylerken deprem beklentilerine değinildi…

6 Şubat tarihiyle beraber deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’nin gündeminde depremler yaşanırken İstanbul ve Marmara depremiyle alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Naci Görür’den önemli açıklamalarda bulunuken İstanbul için beklenen depremin büyüklüğüne dair açıklamalar haberimizde.

NACİ GÖRÜR DEPREM BEKLENDİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR

Marmara Bölgesi’nin gerilim altında olduğu belirtirken Marmara Denizi’nin içerisinde Kuzey Anadolu Fay’ının kuzey kesiminde olması beklentisi oluştu. 160 km uzunluğundaki fay sisteminin içerisinde Adapazarı Körfezi’nden başlayarak Tekirdağ’a giden alan içerisinde olduğu belirtildi.

Marmara Denizi’nin güney kısmında kuzey anadolu fayının güney kolu var, bu kol kuzeydeki deprem beklediğimiz kol kadar enerji biriktirmiyor, uzun zamanda bu kol büyük depremler meydana geliyor.

naci görür

SİLİVRİ VE TEKİRDAĞ AÇIKLARINDA DEPREM RİSKİ

Tekirdağ Fayı geçtiğimiz zamanlarda kırıldığı ele alınarak bu fayın deprem oluşturmayacağı düşünülmeye başlandı. Silivri açıkları ile Tekirdağ açıkları arasındaki kesimde bir depremin olmayacağı konusunda Görür bilgi verirken bu bölge üzerinde en son deprem 1912 yılında Şarköy depremi oldu ve bu kol enerjisini bitirdi.

silivri açıkları üzerinde Yeşilkçy açıkları arasında Kumburgaz Fay Kolu’nda ve Adalar’ın güneyinde yer alan fay kolunda kitlenmesiyle enerji birikimleri bulunarak ikisinin ayrı ayrı ya da birlikte kırılarak Marmara Bölgesi’nde 7.2 ile 7.5 arasında depremler üreteceğine dair açıklamalar yapıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu