GÜNDEM

Ankara, İstanbul ve İzmir’de çamur yağmuru bekleniyor

İstanbul, Ankara ve İzmir, Cumartesi ve Pazar inanılmaz bir durumla karşılaşabilir. Meteoroloji’den Cumartesi günü için ‘çamur yağmuru’ uyarısı gelirken uyarıyla paylaşılan harita, Afrika tozlarının Türkiye’ye doğru yönünü ortaya koyuyor. Ayrıca; İstanbul’da da sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hava tahmin raporunda; bu hafta sonu üç büyük şehrin karla karışık yağmur tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtildi. Ankara, İstanbul ve İzmir genelinde “Afrika katkılı çağmur yağmuru” meydana geleceğinin tahmin edildiği söyleniyor.

Hava durumuyla ilgili değerlendirmeleri ve gelişmeleri sosyal ağlarda paylaşan Hava Forum hesabı, şu duyuruyla dikkat çekti: “Cumartesi İstanbul, Ankara, İzmir ve çevrelerindeki illerde Afrika katkılı bir çamur yağmuru beklenmekte. Arabalarınızo yıkamayın, camlarınızı da silmeyin. Meyve/sebzeyi dalından koparıp yemeyi planlıyorsanız yıkayıp yemeyi unutmayın.”

BU GECE BAŞLAYACAK

Ankara, İstanbul ve İzmir'de çamur yağmuru bekleniyor

Bir sonraki mesajda paylaşılan bir haritaya işaret edilerek “Afrika tozu sıklıkla coğrafyamıza doğru çekiliyor. Bugünlerde Ege ve Marmara denizlerinde toz var. Geceden itibaren ise cumartesi ara sıra çamur yağacak” denildi.

“İSTANBUL’DA YAĞIŞ OLACAK, HAVA SICAKLIĞI 4 İLA 5 DERECE DÜŞECEK”

Diğer taraftan; NTV Meteoroloji Genel Yayın Yönetmeni Dilek Çalışkan, son hava durumu değerlendirmesinde şu gözlemleri kullandı: “Cumartesi günü İstanbul, İzmir, Antalya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve ilçelerde yağmur bekleniyor. Aynı akşam Adana’da da kuvvetli yağış beklenmekte. Pazar günü rüzgarın değişmesi nedeniyle sıcaklıklar 4 ila 5 derece düşecek. Aynı gün Bursa, Ankara, Konya ve Kayseri’de de kısa süreli yağışlar bekleniyor. Pazar günü İstanbul’da hava bulutlu olacak.”

METEOLOJİ’DEN SON HAVA RAPORU

Ankara, İstanbul ve İzmir'de çamur yağmuru bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre: Havanın yurdun Batı ve Kuzeyinde parçalı bulutlu ve çok bulutlu olması beklenirken diğer yerlerin yanı sıra kıyı ilçelerde de parçalı bulutlu ve açık gökyüzü olacağı tahmin ediliyor. İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir’de akşam saatleri itibariyle sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yoğun kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor. Sabah ve gece saatleri Marmara Bölgesi, kuzey ve iç kesimlerinde yer yer yoğun, yer yer puslu sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve artmaya devam edeceği söyleniyor.

RÜZGAR: Güneydoğu bölgelerde güney, kuzey ve kuzeydoğu ağırlıklı, ara sıra kuzey ve kuzeydoğulu yönlerinden eseceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz bölgesi ile Kuzey ve Doğu Anadolu’nun karla kaplı yamaçlarında çığ riski bulunduğundan dikkatli olunması tavsiye edilir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde yer yer yoğun sis ve pus bekleniyor.

EDİRNE 16°C

İSTANBUL 15°C

KIRKLARELİ 17°C

KOCAELİ 22°C

EGE BÖLGESİ

Havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir’in sahil ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer yoğun sis bekleniyor.

DENİZLİ 22°C

İZMİR 20°C

MUĞLA 18°C

AKDENİZ BÖLGESİ

Havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Sis ve pus, iç kesimlerde zaman zaman, bazen de sabah ve gece saatlerinde yoğun olarak görülüyor.

ADANA 23°C

ANTALYA 20°C

HATAY 19°C

MERSİN 23°C

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde yer yer yoğun, yer yer puslu sis bekleniyor.

ANKARA 19°C

ESKİŞEHİR 19°C

KONYA 17°C

SİVAS 17°C

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Önümüzdeki dönemde havanın yer yer çok bulutlu, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde yer yer yoğun, yer yer puslu sis bekleniyor.

BOLU 20°C

DÜZCE 24°C

SİNOP 13°C

ZONGULDAK 11°C

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde yer yer yoğun, yer yer puslu sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’de karla kaplı yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

AMASYA 22°C

SAMSUN 13°C

TOKAT 20°C

TRABZON 13°C

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı bulutlu ve açık olması bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde yer yer yoğun, yer yer puslu sis beklenmekte. Bölgenin kuzey ve doğusundaki karla kaplı yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

ERZURUM 9°C

KARS 9°C

MALATYA 15°C

VAN 6°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı bulutlu ve açık olması bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde yer yer yoğun, yer yer puslu sis bekleniyor.

DİYARBAKIR 14°C

GAZİANTEP 16°C

SİİRT 15°C

ŞANLIURFA 16°C

1 MART HAVA DURUMU

Ankara, İstanbul ve İzmir'de çamur yağmuru bekleniyor

2 MART HAVA DURUMU

Ankara, İstanbul ve İzmir'de çamur yağmuru bekleniyor

3 MART HAVA DURUMU

Ankara, İstanbul ve İzmir'de çamur yağmuru bekleniyor

4 MART HAVA DURUMU

Ankara, İstanbul ve İzmir'de çamur yağmuru bekleniyor

5 MART HAVA DURUMU 

Ankara, İstanbul ve İzmir'de çamur yağmuru bekleniyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu