YAŞAM

Sapsarı çaydanlıkları aynaya çeviriyor! Sadece tek seferde kesin sonuç

Kullanıma ve suyun sertliğine bağlı olarak zamanla çaydanlığınız sararabilir veya lekeler birikebilir. Fakat, doğru temizlik yöntemleri ile çaydanlığınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

Doğal Malzemeler İle Çaydanlık Parlatma

Çaydanlığınızı temizlemek için kimyasal deterjanlar yerine mutfağınızda bulunan doğal malzemeleri de kullanabilirsiniz. Sirke ve karbonat bu görev için çok etkilidir. Sirkeyi bir çaydanlığa dökün ve ardından da birkaç kaşık karbonat ekleyin. Karışımı bir süre çaydanlığın içinde bırakın. Daha sonra çaydanlığı yumuşak bir süngerle fırçalayın. Bu yöntemi kullanarak sararma ve kirin kolaylıkla giderilebileceğini göreceksiniz.

Limon Tuzunun Gücü

Limon tuzu çaydanlık temizliğinde de oldukça etkili doğal deterjandır. Limon tuzunu suyla karıştırıp demliğe dökün. Daha sonra kaynatın. Kaynatma işlemi tamamlandıktan sonra çaydanlığı soğuması için bir kenara koyun. Soğuduktan sonra her zamanki gibi yıkayın.

Sapsarı çaydanlıkları parlatma

Parlaklık İçin Son Dokunuş

Temizledikten sonra çaydanlığın parlaklığını artırmak istiyorsanız mikrofiber bir bezle silebilirsiniz. Bu, kireç lekelerini tamamen çıkaracak ve çaydanlığınızın pırıl pırıl temiz kalmasını sağlayacaktır.

Sararmış çaydanlığınızı bu basit ve aynı zamanda etkili yöntemlerle temizleyerek çaydanlığınızın ömrünü uzatabilir ve çayınızın tadını güzel bir şekilde çıkarmaya devam edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu