YAŞAM

Arabasıyla trafiğe çıkanlara duyuruldu! Bunu yapanlar 2.780 TL ceza ödeyecek: Yakalanan yandı

Araç sahiplerine son dakika duyurusu yapıldı. Bu duyuruda aracın başında bu kurallara uymayanların 2 bin 790 lira ceza ödeyeceği söylendi. Daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Trafik Kanunu’na göre trafik kazalarının önlenmesi, trafiğin akıcılığının ve düzeninin hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanması için trafik kurallarına uyulması gerektiği belirlenmiş ve araç sahiplerinin bu kurallara uyması gerektiği kaydedildi. . Ayrıca bu kurallara uymayanlara büyük cezalar verileceği açıklandı.

TRAFİK CEZALARI ARTIRILDI

2023 yılında idari para cezalarının yüzde 2,9 oranında artırıldığı, ayrıca araçlarda yapılan hatalardan dolayı sürücülere uygulanan cezaların dağıtıldığı kaydedildi. Bu cezalardan ilki emniyet kemeri takmama ve kırmızı ışık kuralına uymama cezasıdır. Bu kapsamda araçlarında emniyet kemeri takmayan sürücülere 436 lira, kırmızı ışık kuralını ihlal edenlere 951 lira ceza kesilecek.

trafik cezası

SÜRÜCÜLER 2790 LİRA CEZA ALABİLİR

Karşıdan karşıya geçen yayalara yol vermek ülkemizde sık görülen kural ihlallerinden biri olmasına rağmen bu kuralı ihlal edenler 1917 TL para cezası ile cezalandırılıyor. Başkalarını rahatsız etmemek ve gürültü kirliliğini önlemek amacıyla araçta yüksek sesli müzik dinleme ücreti 436 lira olarak belirlendi.

Ayrıca yol kullanıcılarının araçlarını nereye park ettiklerine dikkat etmesi gerekiyor. Aynı şekilde engelli yerine park etmenin cezasının da 873 lira olduğu belirtildi.

Bu kapsamda, kavşakta yayalara yol vermeyen ve aracını engelli park yerine park eden sürücülere 2 bin 790 lira ceza kesiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu