EKONOMİ

Devlete borcu olanları ferahlatan gelişme! Nasıl ödeyeceğim diye düşünmeye son: Hepsi bu tarihte şipşak silinecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, devlete borcu olanların beklediği yeni borç yapılandırma yasasını onayladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, devlete borcu olanların beklediği yeni borç yapılandırma yasasını onayladı. Kanun teklifi, Meclis tarafından kabul edildi ve Resmi Gazete’de yayımlandı.


Borç Yapılandırma Kanunu’nun Kapsamı

Resmi açıklamalara göre kanun, öğrenci kredileri, trafik cezaları, prim borçları, emlak ve taşıt vergileri, askerlik, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, destek primi borçları, adli ve idari para cezaları gibi geniş bir borç yelpazesini kapsıyor.

Başvuru Tarihleri

Borç yapılandırması için başvuru tarihleri çoğu insanı yakından ilgilendiren bir konu haline geldi. Başvurular, 31 Mayıs’ta başlayacak. ilk taksit ödeme tarihi ise 30 Haziran. Kanun 48 aylık bir taksitlendirme planı öngörüyor.

Borç Yapılandırma Kanunu

Kamu Borçlarının Sorgulanması

Kamuya borcunuz olup olmadığını öğrenmek için e-devlet platformu kullanılabilir veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesi ziyaret edilebilir. Borç yapılandırma kanunu 31 Aralık 2022 tarihinden önceki borçları kapsıyor. ve borçların peşin ödenmesi halinde Yurt içi üretici fiyat endeksi tutarının %90’ından feragat edilmesini içermektedir.

Borç Yapılandırmasına Nasıl Başvurulur

Borç yapılandırmasına başvurmanın birkaç yolu var. E-devlet şifresi ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesini ziyaret edebilir ya da vergi dairelerine bizzat gidilebilir. www.gib.gov.tr/ivd.gib.gov.tr adresine giriş yapıldığında, e-devlet şifresi ve T.C kimlik numarası istenecek. Ardından giriş işlemleri tamamlanabilir. Başvurular, interaktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu