EKONOMİ

Borcu olan vatandaşlar elini çabuk tutsun! 31 Mayıs’a kadar süreniz var: Yapmayanın hakkı elden gidecek!

Son tarih 31 Mayıs! Yaza girmeden borç yapılandırmanızı yapın! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan kesin tarih geldi. İşte detaylar…

Gelir İdaresi Başkanlığından önemli bir duyuru yapıldı! Borç yapılandırması yapmak isteyenlerin dikkatine: Son tarih belirlendi ve bu tarihi kaçırırsanız üzülebilirsiniz! Gelir İdaresi Başkanlığı, hangi borçların yapılandırılmasına ilişkin bilgilendirme yaparak, son tarihi açıkladı. Borçlarını yapılandırmak isteyenler için son başvuru tarihi, 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi. Bu tarihi dikkate alarak başvurunuzu yapmayı unutmayın!

Yeniden yapılandırma işlemleri başladı ve bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7440 Sayılı Yasa’nın 12 Mart 2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

vergi cezalarında son tarih

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), trafik cezalarınız ve öteki idari para cezalarınız için Yİ-ÜFE oranlarında değişiklik yaparak hesaplanan borcunuzun ödenmesine olanak tanıyacak. Öğrenim ve katkı kredisi alacakları için de ödeme kolaylığı sağlanıyor. Ayrıca, dava konusu olan ihtilafların sulh yoluyla bitirilmesi ve vergi analizi ve takdir işlemleri süren alacakların düzenlenerek yapılanması mümkün hale getiriliyor. Matrah ve vergi artışı yapılan mükelleflerle ilgili olarak 2018-2022 yılları arasında vergi incelemesi ve tarhiyat yapılmayacak. Borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilecek ve cezalarda indirim sağlanacak. Ayrıca, işletme kayıtlarınızın ceza ve faiz olmayacak şekilde gerçek hale uygun duruma getirilmesi ve beyan edilmemiş kazançlar için cezasız ve faizsiz olarak pişmanlıkla veya kendiliğinden beyan imkanı sunuluyor. Başvuru için son tarih 31 Mayıs 2023.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu