EKONOMİ

Altın biriktirenler aman dikkat! İslam Memiş ‘durun’ dedi: O tarihe dikkat çekti!

İslam Memiş depremlerin ardından altında potansiyel piyasa hareketi konusunda uyardı

Finans sektörü uzmanlarından İslam Memiş, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş, piyasada ani hareketlerin mümkün olduğu uyarısında bulundu.

Altın fiyatı ve gümüşe yatırım olasılığı

Altın fiyatlarına ilişkin 2023 yılı için önemli öngörülerde bulunan finans uzmanı İslam Memiş, piyasanın yükselişiyle birlikte altının yanı sıra gümüşe de yatırım yapmanın iyi bir seçenek olabileceğini belirtiyor. Altının fiyatının şu anda 1.200 TL ve üzerinde olduğunu belirtiyor.

gümüş

Memiş’ten altın yatırımcısına sabır tavsiyesi

Halihazırda altını olan ya da yatırım yapmayı düşünen birçok vatandaş İslam Memiş’in açıklamalarını dikkatle takip ediyor. Gram altın fiyatının yükseliş süresinin orta noktalara geleceğini belirten Memiş, bunun kısa vadede olumlu bir durum olmadığını ancak uzun vadede avantajlı olacağı tavsiyesinde bulunuyor.

İslam Memiş kısa vadeli geri çekilmelerde altın satışına karşı uyardı

Finans uzmanı İslam Memiş, kısa vadeli geri çekilmeler sırasında altın satışına karşı uyarıyor ve bunların yatırımcılar için bir alım fırsatı sağlayabileceğini belirtiyor. Bu geri çekilmelerin en az 15 Şubat’a kadar sürebileceğini, ancak orta ve uzun vadede yeni rekorların beklendiğini tavsiye ediyor.

altın

Memiş’ten Şubat’ta son geri çekilme öngörüsü

İslam Memiş, Şubat ayında altın fiyatlarında son bir geri çekilme yaşanabileceğini öngörüyor. Ancak orta ve uzun vadede yeni rekorlar beklendiği için altın satılmamasını tavsiye ediyor.

Altında orta ve uzun vadede yeni rekorlar bekleniyor

İslam Memiş, altını olan yatırımcıların kısa vadeli geri çekilmelerde satış yapmamalarını öneriyor. Özellikle yukarı yönlü hareketlerde orta ve uzun vadede yeni rekorların beklendiğini bilmekte fayda olduğunu kaydediyor. Memiş, altının Haziran ayından sonraki süreçlerde de yukarı yönlü hareketlerini sürdüreceğini öngörüyor.

Fed yetkililerinin şahin tutumu altın fiyatlarını etkiliyor

Altın piyasası jeopolitik gerginliklerden ve kazançlardan etkilendi, ancak geçen haftaki düşüş Fed’den gelen sinyallerin bir sonucuydu. Fed yetkilileri daha fazla faiz artırımı sinyali vererek enflasyonla mücadele görevlerinin henüz tamamlanmadığını gösterdi.

Altın fiyatları Fed sinyalleriyle düşmeye devam ediyor

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası yetkililerinden gelen sinyallere tepki olarak gerilemeye devam etti. Spot altın ons başına 1.838 doların altını test ederken, gram altın 1.112 TL’ye kadar geriledi.

Faiz artışları altın ve doları etkileyecek

Fed’in önümüzdeki aylarda daha fazla faiz artırımı yapacağını açıklamasının dolar ve tahvil getirileri üzerinde olumlu bir etki yaratması beklenirken, faiz getirmeyen değerli bir metal olan altına olan ilgiyi azaltabilir.

Altın ilk yükselişine rağmen toparlanıyor

Altın Pazartesi günü Kuzey Kore’nin şüpheli balistik füze denemesi ve Washington’un yarım saldırısı nedeniyle yaşanan gerilim nedeniyle ilk başta yükseldi. Ancak altın bu yükselişe rağmen önceki seviyesine geri döndü.

Fed enflasyonu düşürme baskısıyla karşı karşıya

ABD’deki üretici enflasyonu da dahil olmak üzere son dönemde gelen sinyaller, Fed’in enflasyonla mücadelede hala kat etmesi gereken bir yol olduğunu gösteriyor. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, son verilerin Fed’in eylemlerinin yeterince önemli bir etkiye sahip olmadığını gösterdiğini belirterek ciddi bir mesaj verdi.

Fed üyesi yüksek enflasyonla mücadele için daha fazla eylem çağrısında bulundu

Bowman, yüksek enflasyonu engellemek amacıyla faiz oranlarını yükseltmek için daha fazlasının yapılması gerektiğini savunuyor. Son verilerin yavaşlayan bir ekonomiye işaret etmediğine ve Fed’in şimdiye kadar attığı adımların yeterince etkili olmadığına inanıyor. Bowman’a göre, faiz oranlarının yeterince kısıtlayıcı olana kadar yükseltilmesi gerekiyor.

Fed’in enflasyonla mücadele için faiz oranlarını daha da yükseltmesi gerekiyor

Bowman, faiz oranlarının henüz olması gereken yerde olmadığını vurguluyor. Fed’in enflasyonla mücadele için yeterince kısıtlayıcı olana kadar faiz oranlarını artırmaya devam etmesi çağrısında bulunuyor. Bowman’ın mesajı, yüksek enflasyonla mücadele için harekete geçmeye devam edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

gram

Gram Altın 

Alış: 1.134,71 TL

Satış: 1.147,77 TL

 

Çeyrek Altın

Yeni alış: 1.859 TL

Yeni satış: 1.876 TL

Eski alış: 1.847 TL

Eski satış: 1.875 TL

yarım

Yarım Altın

Yeni alış: 3.717 TL

Yeni satış: 3.752 TL

Eski alış:  3.683 TL

Eski satış: 3.740 TL

 

Tam Altın

Yeni alış: 7.412 TL

Yeni satış: 7.475 TL

Eski alış: 7.3777 TL

Eski satış: 7.458 TL

 

Ata Altın

Yeni alış: 7.609 TL

Yeni satış: 7.667 TL

Eski alış: 7.607 TL

Eski satış: 7.668 TL 

 

Atabesli Altın

Yeni alış: 37,918 TL

Yeni satış: 38,215 TL

Eski alış: 37,863 TL

Eski satış: 38,159 TL

 

Gremse Altın

Yeni alış: 18.4414 TL

Yeni satış: 18.705 TL

Eski alış: 18.419 TL

Eski satış: 18.704 TL

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu