YAŞAM

Elektrik faturaları tek bir yöntemle yarıya inecek! Uzman isim gizli formülü verdi

Kış aylarında elektrik faturaları bir hayli kabarık gelmeye başladı. Özellikle soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte faturalar daha da kabardı. Evde pratik olarak dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bu noktalar sayesinde tasarruf sağlayabiliyorsunuz hem de küçümsenmeyecek kadar çok. İşte evde tasarrufu sağlayan taktikler…

Elektrik faturaları tek bir yöntemle yarıya inecek! Uzman isim gizli formülü verdi. Kış aylarında elektrik faturaları bir hayli kabarık gelmeye başladı. Özellikle soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte faturalar daha da kabardı. Evde pratik olarak dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bu noktalar sayesinde tasarruf sağlayabiliyorsunuz hem de küçümsenmeyecek kadar çok. İşte evde tasarrufu sağlayan taktikler…

fatura

TAKTİKLERLE TASARRUF ÖNERİLERİ

Hangimiz faturamızın yüksek gelmesini ister ki? Ya da hangimiz düşük faturalar istemez? Aslında ev bütçesine katkı sağlamak için bazı tüyoları bilmenizde fayda var. Çeşitli yöntemler ile birlikte faturanızı yarıya kadar düşürebilirsiniz. Sizin önemsiz gördüğünüz ya da ihtimal vermediğiniz bazı detaylar faturalarınızın şişkin olmasına neden oluyor. Gelin birlikte faturaları nasıl düşürürüz, hangi önlemleri almalıyız, yapmamız gerekenler ne birlikte bakalım. İşte diğer ayrıntılar…

fatura

Öncelikle şunu bilmenizde fayda var. Bu tasarrufu siz sadece ekonomik olmak için değil de insanlığa faydalı olabilmek için yapabiliyorsunuz. Doğanın dengesini korumak, küresel ısınmayı önlemek, israfın neden olduğu bütün olumsuzlukları önlemek, enerjiyi boşuna harcamamak gibi bir çok faydası bulunuyor. Bu nedenle ister durumunuz olsun ister olmasın bu önlemleri tüm insanlık için almalısınız. Geleceğimizi garanti altına ancak bu önlemler ile alabiliriz. Fazla enerjiyi, tüketimi hayatımızdan çıkararak. 

elektrik tasarrufu

İlk olarak elektrik faturalarınızı düşürmek için ısı sızdıran alanlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Klimaların doğru çalışıp çalışmadığı, havalandırma alanlarının kapalı olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz. Camların, kapı altlarının yeteri kadar kapalı olup olmadığını, buradan soğuk havanın girip girmediğine de baktırmalısınız. Belki de bu eksiklik sizin daha fazla enerji tüketmenize neden olmaktadır. 

Evde bulunmadığınız sürelerde termostat’ın ayarını düşürün ya da kapatın. Bu size inanılmaz bir geri dönüşüm sağlayacaktır. Böylelikle faturalarınız ciddi anlamda azalır. 

Buzdolabın derecesini düşürmelisiniz. Boşuna gereksiz yere yüksek soğutucular hem çok enerji harcamaktadır hem de besinlerinizi gereğincen fazla soğutmaktadır. Bu nedenle soğutucunuzun ayarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca buzdolabınızın kapağının kapalı bulunmasına özen gösterin. 

Banyo sürenizi iki dakikaya kısaltın. Göreceksiniz faturanızın nasıl da azalacak. Uzmanların dediğine göre çamaşır yıkama ayarlarınızı da düşürmek de enerji tasarrufu sağlamaktadır. Sızdıran muslukları onanarak da, çamaşırlarınızı soğuk suyla yıkayarak da tasarruf sağlayabilirsiniz. Su ısıtıcınızın ayarını düşürün. Evde bulunmadığınız sürelerde su ısıtıcınız boşu boşuna çalışıyor olabilir. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu