EKONOMİ

Piyasa tahminlerinde yanılmamıştı: Ünlü emlak uzmanı uyardı! Bunu sakın yapmayın

Depremden kaynaklı ortaya çıkan ucuza konut fırsatçıları için derneklerden, emlak uzmanlarından ve belediye başkanlarından uyarılar geldi.

deprem Altın fiyatları hakkında yapılan tahminler üzerine Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran dikkat çekti. Dünya Gazetesi’ndeki Nurdoğan Arslan Ergün’ün haberlerine göre, Türkiye’yi sarmış olan depremin ardından fırsatçılar de ortaya çıkmıştır.

Malatya, Adıyaman ve Hatay’ın köylerine giderek hayvanlarına bakamayacak durumda olan besiciler hayvanlarını yok pahasına satmak isteyen fırsatçılarla uğraşırken emlak fırsatçıları hakkında da şikayetler dolmaya başladı.

‘’Gölcük Depreminde de Ortaya Çıktılar!’’

Uzmanlar, travma süreci boyunca sağlıklı kararlar verilmesinin zor olduğunun dikkatini çekerken ev alıp satmak için da kararları doğru vermek gerektiğini söyledi. Depremden kaynaklı var olan psikolojik etkiden dolayı elden çıkartabilmek için Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği ve İTO Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan tarafından uyarıların dikkate alınması gerektiğini bildirdi.

deprem

‘’Bu örneklerin aynısını Gölcük depremi sonrasında gördük. Mülkler yok pahasına sarıldı.’’ Diye belirten Akdoğan, şu anda bölgede yaşayanların da başına aynı şeyin geleceği konusunda uyardı.

Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran’da ‘’Bu dönemde dedikodular çok çıktı ve ardından da fırsatçılar mülkleri çok ucuza aldı. Aradan aylar geçtikten sonra da ucuza alınmış olunan tüm evler yüksek paralarda satılmaya başlayacak.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

‘’Fırsatçılık Önce Kiralıklarla Başladı.’’

Bölge ilk etapta kiralık konutlar konusunda şikayetlerle doldu. Emlakçı Akdoğan’a göre özellikle Mersin, Antalya civarı illerde kiraların 2 – 3 katı arttığı söylendi.

‘’Karar verilmesi için 1 – 2 Ay Beklenilmeli.’’

Türkiye Psikiyatri Derneği Bilişsel Davranışçı Terapi Çalışma Grubu koordinatörü Psikiyatrist Doç. Dr. Çağdaş Öykü Meriç’e göre; ‘’ Deprem büyük acılar doğurdu. Kaçınılmaz bir şekilde ruhsal travmalar ve yaralar da bu afetle birlikte eşlik etti. Büyük zorluk ve acıların ruhsal etkilerini kullanacak olan kötü niyetli kişiler için fırsatlar, deprem mağdurları içinse riskler barınmaktadır.’’ Şeklinde açıklama geldi.

Uzun yıllar boyunca emek vererek bir şeyler elde etmiş oldukları işyerlerini, arazileri, makineleri elden çıkartmanın ruhsal travmanın etkilerinden kaynaklı olduğu dile getirildi. Yani travma ruhsal ve bedensel acı ile kaçınmak istemek mümkündür. Bu kararları verebilmek için 1 – 2 ay beklenilmesi gerekmektedir.

‘’Topraklarınızı Mülkünüzü Satmayın!’’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ‘’ Geçici olarak memleketinden ayrılmak zorunda kalanlar için uygun şartları sağlamak boynumuzun borcudur. Bu ayrılık geçicidir bu yüzden toprağınızdan, mülkünüzden vazgeçmeyin.’’ Uyarıları yapıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu