DÜNYA

6 aydır ölüm bildirmeyen Çin’de kabus geri dönüyor!

Koronavirüse karşı “sıfır vaka” politikası uygulayan Çin’de altı yıl sonra ilk kez 87 yaşında bir kişi Kovid-19’dan öldü.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’na göre, Pekin’de ikamet eden 87 yaşındaki bir kişi Kovid-19’dan öldü. Bu, 26 Mayıs’tan bu yana ülkede virüsten kaydedilen ilk ölüm oldu.

Son 24 saatte Çin anakarasında 2.204 semptomatik vaka ve 22.11 asemptomatik vaka vardı. Son beş günde günlük vaka sayısı 20 bini geçti. Çin önlemlerini uygulamaya devam ederken verilerin bu denli gelmesi ülkede panik havası yarattı.

ÇİN’DE SIFIR VAKA KONTROLÜ DEVAM ETTİRİLİYOR

6 aydır ölüm bildirmeyen Çin'de kabus geri dönüyor

Vaka sayısı nüfusa göre az olmasına ve çoğunluğu hastalık belirtisi göstermemesine rağmen, Çin ‘sıfır vaka’ adı verilen sıkı hastalık kontrol önlemlerini uygulamaya devam ediyor. COVID-19 salgınını kontrol altına almayı ve bulaşma zincirini kırmayı amaçlayan strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler ve üreticiler ile yerli işletmelerin kapalı döngü faaliyetlerini sınırlama veya sürdürme gibi önlemleri içeriyor.

Ülkede Kovid-19’a karşı alınan önlemler, normal yaşam süreçlerine müdahale etmenin yanı sıra ekonomik maliyetleri konusunda da tartışmalara da neden oluyor.

TEDBİRLER GÜÇLENDİRİLİYOR!

 Ulusal Sağlık Komisyonu’na göre dün ülke çapında 24.435 yeni Covid-19 vakası kaydedilirken, Pekin’de 621 yeni Covid-19 vakası kaydedilirken, Pekin’in en kalabalık bölgesi Chaoyang’da önlemler güçlendirildi. Yaklaşık 3,5 milyonluk bir şehir olan Chaoyang’da, bölgedeki birçok alışveriş merkezi, restoran ve spor salonu kapatılırken, hafta sonu boyunca insanlardan evde kalmaları istendi. Ek olarak, birçok işletme evden çalışmaya geri dönüyor.

 Başkent Pekin’de vakaların artmasıyla birlikte çeşitli ilçelerdeki sağlık müdürlükleri de “ilçeler arası seyahati” azalttı ve diğer ilçelere gerekmedikçe gidilmemesi uyarısında bulundu. Dün itibariyle, Pekin’in Fangshan Bölgesi, farklı bölgelerden gelen insanların seyahat geçmişlerini bildirmelerini ve yeniden incelemelerini zorunlu kılıyor.

Ülkenin güneyindeki Guangzhou şehri de salgının başlamasından bu yana en zor günlerini yaşıyor. Yaklaşık 19 milyon kişiye ev sahipliği yapan Guangzhou’da günde 9.000’den fazla vaka görülüyor, ancak yerel birim 250 bin yatak kapasiteli bir tesis inşa edileceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu