DÜNYA

ABD Başkanı Biden’dan ilginç talep: Kaşıkçı davasında Prens Selman’a dokunulmazlık verilsin!

ABD Biden yönetimi, Suudi Arabistan’lı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin açılan davada Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’aın dokunulmazlığının olmasının doğru olacağını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018’de İstanbul’daki Suudi konsolosluğunda öldürülmesiyle ilgili Veliaht Prens Muhammed bin Salman’a dokunulmazlık sağlanmasının gerekli olacağını savundu.

“PRENS SELMAN’A DOKUNULMAZLIK VERİLMELİ”

biden yönetimi kaşıkçı davası selman'a dokunulmazlık

Washington Post köşe yazarı ve Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de İstanbul’daki Suudi konsolosluğuna girdikten sonra ortadan kayboldu ve daha sonra ölü bulunmuştu. Kaşıkçı cinayeti iel ilgili açılana dava ile ilgili bir talepte bulunan Biden yönetimi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman’ın “başbakan” konumunda olduğu için kendisine dokunulmazlık verilmesi gerektiğini ve yukarıdaki davalarda yargılanamayacağını söyledi.

Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice ise Biden yönetimi tarafından sunulan bu taleple ilgili osyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak paylaşımında “Cemal bugün yine öldü. ABD’de adalet para önce geldi.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu