DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan G-20 zirvesinde kritik görüşmeler: Biden ve Macron ile ayrı ayrı toplantı!

G-20 zirvesine katılmak için Endonezya’nın Bali kentine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, arka arkaya zirve görüşmeleri gerçekleştiriyor. Gerçekleştirilen toplantılarda Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile görüşme yapan Erdoğan daha sonrasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’nın Bali kentindeki G-20 zirvesinde diğer ülke liderleriyle temalarına devam ediyor. Erdoğan, Endonezya’nın Bali kentindeki G-20 zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelirken görüşmenin hemen ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir toplantı yaptığı duyuruldu.

ABD BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KRİTİK ZİRVE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G-20 zirvesinde kritik görüşmeler

G-20 zirvesinde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir toplantı gerçekleştirdi.  Cumhurbaşkanlığı, toplantıyla ilgili diğer bilgileri de paylaştı. Açıklamada, Erdoğan ve Biden’ın iki ğlke arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra ticaret ve güvenlik alanlarındaki konuları ele aldığı duyuruldu.

 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Biden, Taksim’deki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti. Biden’ın aynı zamanda Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili süreçte önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, Biden, F-16 savaş uçaklarının satın alınmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

AJANSLAR “SON DAKİKA” BAŞLIĞI İLE YAYINLADI

 Buna karşılık, toplantıdan kısa bir süre sonra Beyaz Saray’dan açıklamalar geldi. Beyaz Saray, Biden-Erdoğan görüşmesinin detaylarını paylaştı. Uluslararası haber ajanslarının ‘Son Dakika’ başlığı ile servis ettiği haberlerde Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile daha yakın işbirliğinin NATO ittifakı meseleleri ve diğer bölgesel ve küresel meselelerle ilgili olarak görüşmeler yaptığı belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu