DÜNYA

Yarışmada verdiği ‘Türkiye’ yanıtı 1.8 milyon TL kazandırdı!

İngiltere’de en çok izlenen yarışma programlarından birisinde yer alan genç hemşire, eski futbolcu McCoist’in de yardımıyla ‘Türkiye’ sorusuna yanıt vererek rekor ödül kazandı.

İngiliz televizyon kanalı BBC’nin yarışma programı The Wheel’de rekor kırıldı. Eski futbolcu Allie McCoist tarafından desteklenen hemşire Helen Mason, final sorusunu doğru cevaplayan ve büyük ödülü kazanan ilk yarışmacı oldu.

MISIR YERİNE TÜRKİYE DEDİ, BÜYÜK ÖDÜLÜ KAZANDI

Yarışmada verdiği 'Türkiye' yanıtı 1.8 milyon TL kazandırdı

Yarışmada sorulan “Antik Truva kenti hangi ülkededir” şeklinde gelen soruda verilen “Mısır, Yunanistan, Irak, Türkiye” seçeneklerinde ‘Mısır’ diyen yarışmacıyı eski futbolculardan Ally McCoist uyardı. Gelen uyarı üzerine tercihini Türkiye yapan Helen Mason, 82 bin sterlin (yaklaşık 1.8 milyon TL) kazandı. Bu ödül yarışma tarihinde ilk kez ulaşılan bir rakam oldu.

Mason, yarışmada kazandığı zafer sonrası İngiliz medyasına açıklamalarda bulundu. Sadece bir soruyu yanıtlayarak ikramiyeyi kazanan 24 yaşındaki hemşire, paranın hayatını daha iyi hale getireceğini söyledi. Mason, “Kazandığım parayı daireme mobilya almak için kullanacağım ve annemle birlikte ailemi ziyaret etmek için Kanada’ya gideceğim” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu