DÜNYA

İngiltere Kralı 3’üncü Charles’tan ‘Kral hareket’! Çalışanlarına kendi cebinden fatura desteği verecek

İngiltere Kralı III.Charles cömert jestleriyle dikkat çekiyor. Ekonomik kriz nedeniyle, yılda 30.000 sterlinden ‘dan az kazanan ve faturalarını ödeyemeyen çalışanlara bir kereliğine 600 sterlin ödeme gerçekleştirecek

Kral III. Charles, Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünden sonra İngiltere tahtına çıktı. Charles, abartılı tavrıyla İngiliz basınında gündem olurken cömert jestleri dünya basınında yer aldı. Düşük ücretli çalışanlara kendi cebinden ikramiye dağıtmaya hazırlanan Kral III. Charles’ın bu davranışı ‘Çok Kral hareket’ olarak yorumlandı.

13 BİN 600 TL HİBE

İngiltere Kralı 3’üncü Charles

The Sun gazetesinde yer alan haberde Kral 3. Charles’ın yanında çalışanlara maaşlarına ek olarak 600 sterlin (yaklaşık 13 bin 600 TL) tutarından bir destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Kralın böyle bir karar almasına gerekçe olarak ise özellikle Avrupa’da enerji krizinde gündeme gelen faturalardaki artışın ardından personel ödemelerini cebinden karşılamaya yönelik adım olarak gösterildi. Maddi destek alan çalışanlar arasında hizmetçi, aşçı, bahçıvan ve uşaklar bulunuyor.

400-600 STERLİN ARASINDA DESTEK ÖDEMESİ

Saraya yakın bir kaynak, İngiliz The Sun gazetesine verdiği demeçte, yılda 30.000 sterlinden az kazanan çalışanlara 600 sterlin, 400 sterlinden fazla kazananlara ise ek ödeme yapılacağını söyledi. Personele ödenen ikramiyelerin, halktan toplanan vergi gelirlerinden değil, Kralın özel kazançlarından ödeneceği açıklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu