GÜNDEM

İstiklal Caddesi saldırısında son dakika gelişmesi! Bombalı saldırıda parmağı olan bir kişi daha tutuklandı

İstiklal Caddesi’nde yapılan bombalı saldırının faili Bilal Hassan’ın yurtdışına kaçmasına yardımcı olan ve Bulgaristan’da yakalanarak Türkiye’ye teslim edilen Hazgi Gölge göz altına alındı. İşte, İstiklal saldırısındaki son gelişmeler…

13 Kasım 2022 tarihinde İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı saldırıda 6 vatandaş hayatını kaybetmiş, 81 kişide yaralanmıştı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, Hassan’ın yurtdışına kaçmasına yardımcı olan Gölge’nin Bulgaristan’dan sınır dışı edildikten sonra Edirne’de ki işlemleri bitti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Edirne’den teslim aldıkları şüpheliyi İstanbul’a getirerek sorgusunu yapacaklar.

İSTANBUL’A GETİRİLİYOR!

Bulgaristan Svlengrad bölgesinde ki Imreial Palaca Otel’de kaldığı öğrenilen şüpheli için EGM Interpol Daire Başkanlığı tarafından, 7 Ocak tarihinde Bulgaristan Interpol birimlerinden şüphelinin yakalanması ve sınır dışı edilmesi için talepte bulunulmuş, yapılan görüşmelerin ardından yakalanan şüpheli Edirne Kapıkulu kara sınırı üzerinden Edirne’ye getirilmişti.

 istiklal saldırısı gözaltı

Bombalı saldırıdan sonra eylemi yapan Ahlam Albashir ile ona yardım ettiği belirlenen 61 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerin onu serbest kalırken, 22’si sınır dışı edilmek için İl Göç İdaresi’ne sevk edilmiş, üçü hakkında da adli kontrol hükmü uygulanarak 26’sı tutuklanmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu