SPOR

A Milli Takım’a 4 oyuncu ilk kez çağırıldı

Türkiye A Milli Futbol Takımı için heyecan dorukta! Teknik direktör Montella’nın kararıyla belirlenen aday kadroda sürpriz isimler yer alıyor. 22 Mart’ta Macaristan ve 26 Mart’ta Avusturya ile oynanacak özel maçlar için açıklanan kadroda 4 isim ilk kez milli formayı giyme şansı bulacak. İşte aday kadromuz…

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın aday kadrosunu kamuoyuyla paylaştı.

Milli takım, özel maçlar için 22 Mart’ta Macaristan’la Budapeşte’deki Puskas Arena’da, 28 Mart’ta ise Avusturya ile Viyana’daki Ernst Happel Stadı’nda karşılaşacak.

A Milli Takım’ın Avusturya ve Macaristan maçlarının kadrosuna 4 yeni isim ilk kez davet edildi. Semih Kılıçsoy, Can Uzun, Ahmetcan Kaplan ve Muhammed Şengezer, milli formayı ilk kez giyme heyecanı yaşayacaklar.

Ancak, üzücü bir gelişme olarak, İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United’ın kalesini koruyan milli kaleci Altay Bayındır, sakatlık sebebiyle A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Macaristan ve Avusturya maçlarında forma giyemeyecek durumda.

Manchester United’dan yapılan açıklamada, milli kalecinin kas gerginliği nedeniyle yaklaşık iki hafta boyunca sahalardan uzak kalacağı ve bu süre zarfında Türkiye’nin Macaristan ve Avusturya ile yapacağı hazırlık maçlarında yer alamayacağı belirtildi.

A MİLLİ TAKIM KADROSU AÇIKLANDI: İŞTE TÜM İSİMLER!

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ın aday kadrosunu kamuoyuyla paylaştı. Milli takım, özel maçlar için 22 Mart'ta Macaristan'la Budapeşte'deki Puskas Arena'da, 28 Mart'ta ise Avusturya ile Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda karşılaşacak.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın belirlediği aday kadro şu şekilde:

Kaleci: Mert Günok, Muhammed Şengezer, Okan Kocuk, Uğurcan Çakır

Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Cenk Özkacar, Ferdi Kadioğlu

Orta Saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Salih Özcan

Forvet: Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Semih Kılıçsoy, Abdülkadir Ömür, Arda Güler, Can Uzun, Enes Ünal, Kenan Yıldız, Yusuf Yazıcı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu