EĞİTİM

Öğrencilere yepyeni yardım! Devlet okuluna gidenlere 500 TL cep harçlığı!

Devlet tarafından verilen ve hız kesmeden devam eden sosyal destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Öğrencilere müjde verildi. Peki öğrencilere 500 TL harçlığın şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Öğrencilerin yüzünü güldürecek yeni bir haber daha geldi. Öğrencilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak için 500 TL ödeme yapılacak! Peki harçlığın şartları nedir? Kimler başvuru yapabilir? Tüm detaylar haberimizde.

ÖĞRENCİLERE 500 TL CEP HARÇLIĞI

Devlet tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara kira, elektrik, doğal gaz ve birçok farklı kategoride maddi destek veriliyor. Bu sosyal ödemelerin yanına bir yenisi daha eklendi ve öğrencilere 500 TL cep harçlığı verileceği öğrenildi. Başvuru yapmak için en önemli şart öğrencinin devlet okulunda okuyor olması. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri 18 yaş altında oldukları sürece aileleri başvuru yapabilecek. 

Öğrencilere 500 TL Cep Harçlığı

Eğer öğrenci 18 yaşını geçtiyse kendisi başvuru yapabilecek. Başvurusu onaylanan öğrenciler 300 ve 500 TL arasında düzenli olarak ödeme alacak. İhtiyaç sahibi ailelerin eğitim masraflarının az da olsa hafiflemesi amacıyla düzenlenen ödemeyi alabilmek için öğrencinin okulunda derece yapması yani başarılı olması gerekiyor. Ödemeler tek seferde 5 bin 100 TL ya da 8 bin 500 TL arasında yapılacak. Bu ödemeyi yaparak öğrencilerin başarılarının teşvik edilmesi de hedefleniyor. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapılabilecek. Ödeme tek seferlik yapılacak. 18 yaşından küçük öğrenci için ebeveynleri, 18 yaşını geçtiyse de kendisi tarafından başvuru yapılabilecek. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu