EĞİTİM

Okulların açılması arap saçına döndü! Deprem vurdu: O tarihe ertelendi!

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilimizi etkiledi. Deprem sonrasında depremden etkilenen şehirlerde eğitime ara verilmişti. Eğitime ne zaman başlanacağı Bakan Özer tarafından açıklandı. İşte detaylar…

Kahramanmaraş depreminin yaşanmasıyla okulların açılış tarihleri 6 Şubat’ta ertelendikten sonra, farklı kategorilere göre 1 Mart’ta Kilis’de, Adana’da, Şanlıurfa’da ve Diyarbakır’da, 13 Mart’ta Gaziantep’te ve Osmaniye’de, 27 Mart’ta Adıyaman’da, Malatya’da, Kahramanmaraş’ta ve Hatay’da açılacağı açıklandı. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ NEDENİYLE OKUL AÇILIŞININ ERTELENMESİ 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında ülkede ertelenen birçok takvim ve okulların açılacağı gün de ertelenmişti. 6 Şubat’ta yaşanan kar yağışının ardından başta okullar olmak üzere birçok etkinlik ertelenmişti. Kahramanmaraş depreminin yaşanmasıyla 7 Şubat’tan itibaren okullar tekrar kapatılmıştı. 71 il için 20 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından eğitime devam edilecek tarihin açıklanmasının ardından bugün milyonlarca öğrenci okullarına geri döndü. Ancak, depremin etkilediği on bir ilde okulların ne zaman açılacağına dair net bir bilgi henüz kesinleşmedi. 

deprem

SAĞLAM RAPORU OLMAYAN OKULLAR AÇILMAYACAK

Depremden zarar gören okulların sağlam raporu olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgelerinin üç kategoriye ayrıldığını ve 1 Mart’tan itibaren Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da okulların açılacağını, 13 Mart’a kadar Gaziantep ve Osmaniye’de okulların uzatıldığını, 27 Mart’a kadar da Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da okulların açılacağını açıkladı. Bu açıklamaların ardından Kahramanmaraş depreminin etkisiyle ertelenen okulların açılış tarihi belirlenmiş oldu. Özellikle deprem bölgelerinde eğitime devam edebilmek için okulların sağlıklı ve güvenli bir şekilde açılması için çalışmalara hız kazandırıldı. Ayrıca, sağlam raporu olmayan okullarda eğitime başlanmayacağının da altı çizildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu