GÜNDEM

81 ilde tehlike çanları çaldı! Kıyamet gibi gelecek: Uyarılar peş peşe geldi

Türkiye’de 81 il için şiddetli hava uyarısı yapıldı

Türkiye’de Meteoroloji Genel Müdürlüğü 81 il için şiddetli hava uyarısında bulundu. Uyarılar, beklenen hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek tahmini bir felaket riskinden kaynaklanıyor.

 

Türkiye’nin farklı bölgelerinin hava tahminleri

Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Artvin’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hatay, Rize, Siirt ve Artvin’in kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun iç ve doğu kesimleri ile bazı yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

yağmur

Kuvvetli rüzgar uyarısı ve çığ tehlikesi alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Karadeniz bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun doğusu için kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçları için çığ tehlikesi uyarısı da yapıldı.

rüzgar

Türkiye’nin farklı bölgeleri için hava tahmini

Marmara’da parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuvvetli rüzgarlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Akdeniz bölgesinin parçalı ve çok bulutlu, Hatay çevrelerinin yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu’nun parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere pus ve sisli geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz’in parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli rüzgarlı, Orta ve Doğu Karadeniz’in parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Güneydoğu Anadolu bölgesinin parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevrelerinin yer yer yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu