GÜNDEM

Hatay depreminden sonra o illere dikkat çekildi! Naci Görür açık açık uyardı: Sıra orada!

Hatay’da geçtiğimiz gece meydana gelen ardışık depremler, bölge sakinlerinde korkuya neden oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, Malatya bölgesine dikkat çekerek “dikkatli olunması gerektiği” uyarısında bulundu. Görür’ün sözleri deprem riski altındaki bölgelerde yaşayanlar için önemli bir hatırlatma niteliği taşıyor.

Prof. Dr. Naci Görür, son zamanlarda Hatay’da meydana gelen depremleri değerlendirerek Malatya bölgesine dikkat çekti. Görür, Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan faylarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve yetkililer ile halkın dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

NACİ GÖRÜR HATAY DEPREMİ SONRASI AÇIKLADI: O BÖLGEYİ İŞARET ETTİ! DİKKATLİ OLMALIYIZ

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra, hasarların giderilmesi için çabalar sürerken, Prof. Dr. Naci Görür, dün akşam yaptığı açıklamada, başka bir bölgenin de deprem riski taşıdığını belirtti.

ARKADAŞLARIMIZLA DUYURMUŞTUK

Prof. Dr. Naci Görür, son yaşanan Hatay depremleriyle ilgili yaptığı açıklamada, önceden beklenen ve daha küçük çaplı depremlerin Hatay ve Adana bölgesinde yaşanacağını ifade ettiğini belirtti. Kendisi ve diğer jeoloji uzmanları tarafından yapılan açıklamalar sonrasında ise büyük depremlerin Kahramanmaraş’ta meydana geldiğini söyleyen Görür, “Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilimci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu” şeklinde konuştu.

konut

“UYARILARIMIZ BÖLGEDEKİ STRES TRANSFERİNE DAYANIYOR”

Prof. Dr. Naci Görür, bölgedeki stres transferine dayanarak Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olunması gerektiğini belirterek, uyarılarının bu nedenle olduğunu ifade etti. Ayrıca Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer sebeplerden dolayı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Görür, yetkililer ve halkın dikkatli olmasının yararlı olacağını belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu