GÜNDEM

Milli Güvenlik Kurulu Toplandı! 2023 Yılının İlk Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

Milli Güvenlik Kurulu Toplandı! 2023 Yılının İlk Toplantısı. 2023 yılının ilk MGK toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu’nun ilk toplantısında bir bildiri yayımlandı.

 Milli Güvenlik Kurulu’nun ilk toplantısında konuşulan konuların başında, Yunanistan meselesi, bölgedeki gerilim sorunu, Türkiye’nin milli güvenliğini artırmak için yapılması gerekenler, hiç bir şekilde güvenlik sorununa müsaade edilmeyeceği gibi konular baş maddeydi. İşte diğer detaylar…

mgk

MİLLİ GÜVENLİK KURULU’NUN 2023 YILI İLK TOPLANTISI

Erdoğan başkanlığında toplanan, Milli Güvenlik toplantısından sonra bir bildiri yayımlandı.

Yapılan toplantıda Türkiye’nin 2022 yılında içerisinde bulunduğu siyasi, askeri, ekonomik, iktisadi gelişmeler, yaşadıkları güvenlik problemleri, eksiklikler, sorunlar, bu sorunların bulunup saptanması, 2023 yılında karşılaşılması muhtemel sorunlar, bu sorunlarla ile nasıl baş edileceği, güvenlik önlemleri, herhangi bir olumsuz durumla nasıl baş edileceği, olumsuzluklar için tedbirler ana gündem maddelerini oluşturdu. 

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası bir bildiri yayınlandı. Bildiride Yunanistan’a yönelik uyarı mesajı dikkat çekti. İşte o bildiride yer alan bir kısım: “Yunanistan’ın sürdürdüğü kışkırtıcı eylem ve söylemleri ile silahlanma gayretlerinin, bölgemizdeki gerilimi artırmanın ötesinde bir fayda sağlamayacağı belirtilmiş, Türkiye’nin milli güvenliğini ve menfaatlerini hedef alan herhangi bir oldubittiye hiçbir surette müsaade edilmeyeceği hususu, bir kez daha kuvvetle vurgulanmıştır.” diye açıklamalarda bulundu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu