GÜNDEM

2.El araç fiyatlarında şok gelişme! Yeni fiyatlar belli oldu! İkinci el araçlar rağbet görüyor

İkinci el araç fiyatları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.Sıfır araçlar için uygulanan matrah indirimi sonrasında vatandaşlar da ikinci el araç fiyatları araştırmaya başladı. İkinci el araçlar için önemli bir açıklama yapıldı. İşte ikinci el araç fiyatlarındaki son durum…

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ikinci el otomobiller hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sıfır araç arzında görülen problemlerin devam ettiğini dile getiren Aydın, bu sorunun çözülmemesi durumunda ikinci el araç fiyatlarının da yükselmeye devam edeceğinin altını çizdi. İşte ikinci el araç fiyatlarındaki son durum…

İKİNCİ EL ARAÇLAR RAĞBET GÖRÜYOR

ÖTV indirimlerinin piyasaya fazla yansımadığını belirten Aydın, sektörün canlanabilmesi için kalıcı çözümlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Aydın Erkoç, sıfır araçlarda arzın karşılanmaması durumunda ikinci el araç fiyatlarının da yükselişine devam edeceğini belirtti. Arz talep dengesizliği ile birlikte döviz kurundaki dalgalı seyrin de maliyet artışlarına neden olduğunu ifade eden Aydın, ÖTV indirim beklentilerinin de sektörü durma noktasına getirdiğini söyledi. Aydın Erkoç, “Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ÖTV matrah düzenlemesiyle beklemede kalan vatandaşlar araç ihtiyaçlarını karşılamak için bayilere gitti, ancak piyasada büyük canlanmanın olduğundan bahsetmek zor; bu düzenlemenin yaklaşık yüzde 10-15 oranında bir yansıması olduğundan bahsedebiliriz. Çünkü şu an bayilerde araç bulunmuyor. Bu yüzden vatandaşlarımız ikinci ele yönelmeye devam ediyor”dedi.

2. El Araçlar

TEDARİK ETMEK GÜÇ BİR HALE GELDİ

Faiz oranlarının çok yüksek olduğunu belirten Aydın, vade sayılarının da az olduğunun altını çizdi. Vatandaşların araç satın alarak ihtiyaçlarını karşılamak istediğini söyleyen Aydın, bankalardan alınan kredilerde sorun yaşandığını vurguladı. Sıfır araç almanın her geçen gün daha da zorlaştığını dile getiren Aydın, sektörü canlandırmak için daha kalıcı çözümlerin yapılması gerektiğini belirtti. Banka faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte vade sayılarının artırılması gerektiğini belirten Aydın, bu çözümün piyasaya olumlu yansıyacağını aktardı.

KASKO YAPTIRMAK ZOR BİR HALE GELDİ

Araç piyasasındaki en önemli sorunlardan biri de kasko fiyatları olarak görülmektedir. Kasko fiyatlarındaki fahiş artışlar araç sürücülerini de olumsuz etkiliyor. Araç fiyat artışlarının yanı sıra yedek parça fiyatlarının da yüksek maliyetler ortaya çıkardığını belirten Erkoç, bu durumun kasko şirketlerine de yansıdığını ifade etti. Erkoç, son bir yıl içerisinde kasko fiyatlarına yüzde 300’ün üzerinde bir zam yapıldığını vurguladı. Geçmiş yıllara göre kullanıcıların yüzde 70’inin kasko yaptırmadığını belirten Erkoç, trafikte yer alan birçok aracın kaskosuz ve sigortasız olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu