TEKNOLOJİ

İki Teknoloji devinde ortak çalışma: iPhone 15 modelinde Samsung’un imzası olacak!

ABD baskısının ardından Apple, iPhone 15 modellerinde Çin’in YMTC’si yerine Samsung’un tedariğini yapacağı RAM’i tercih edecek.

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasındaki imalat krizi devam ederken, durum teknoloji şirketlerini önemli ölçüde etkilemeye başladı. Görünüşe göre Apple, bu süreçte Çin’de satılan iPhone modelleri için RAM tedarikçilerini değiştirmek zorunda kalacak.

Apple, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen baskıların ardından Çin pazarı için üretilen iPhone modelleri için yerel tedarikçi YMTC yerine Samsung’tan RAM satın alacak. Apple daha önce tedariğini gerçekleştirdiği Yangtse Memory Technologies Co’dan (YMTC) henüz RAM satın almadı.

SAMSUNG, YENİ IPHONE 15 MODELLERİNE RAM ÜRETİMİ YAPACAK

iPhone 15 modelinde Samsung'un imzası olacak

Apple, iPhone kullanımı için YMTC’den 128 katmanlı NAND yonga alma konusunda bir plan yapmıştı. Micron ve Samsung’un yaptığı varyantların bir veya iki nesil gerisinde olmasına rağmen çiplerin en az %20 daha ucuz olması, YMTC ürünlerini Apple için öne çıkardı. Ekim 2022’de Apple’ın YMTC satın alma planına son verdiği bildirildi. Şimdi ise Apple’ın YMTC ile olan planlarını “sessizce askıya aldığı” ve Samsung Electronics’ten RAM tedarik etmek için görüşmelere başladığı bildiriliyor.

iPhone 15 modelinde Samsung'un imzası olacak

Samsung NAND çipinin 2023 yılında Çin’de satışa sunulacak iPhone modellerinden tanıtılacağı düşünülüyor. Bu da iPhone 15 serisi için Samsung imzalı RAM’ler görmemiz gerektiği anlamına geliyor.Aynı zamanda Apple, iPhone 14 üretimine bu RAM’leri dahil edebilir. Bu, Samsung’un iPhone için bileşenleri tedarik ettiği ilk sefer değil. Daha önce iPhone ve iPad’ler için işlemci tedarik eden şirket, son 20 yıldır çeşitli Apple modelleri için RAM ve iPhone 14 Pro için ekranlar da üretiyor.

ABD makamları, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle Çinli şirketlerle olan tedarik zincirlerini ortadan kaldırmayı planlıyor. En son örnek, Apple’ın tedarikçisi YMTC’dir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu