SPOR

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde bir ilk!

Trendyol Süper Lig’inin 28. hafta maçlarında Beşiktaş, 3 Mart Pazar günü derbide Galatasaray’ı konuk edecek. Görev verilmesi halinde ise toplam 11 futbolcu iki takım arasında ilk kez maça çıkacak.

Siyah Beyazlıların sezon başından bu yana kadrosundaki Demir Ege Tıknaz, Semih Kılıçsoy ile Serkan Emrecan Terzi’nin görv verildiği takdirde ilk kez derbi maçta forma giyeceği öğrenildi. Ocak ayının ortalarına doğru Beşiktaş’a transferi gerçekleştirilen Jonas Svensson, Joe Worrall, Al-Musrati ile Ernest Muçi’nin de Siyah Beyazlılarda, Fernando Santos’un seçilmesinden bu yana ilk kez Galatasaray karşısında forma giyeceği kaydedildi.

Galatasaray’da Serge Aurier, Eyüp Aydın, Derrick Köhn ile Carlos Vinicius’un Okan Buruk tarafından seçilmesi halinde ilk kez derbide mücadele edecekleri gelen bilgiler arasında yer aldı.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde bir ilk

“Beşiktaş’ın Galatasaray maçında en çok öne çıkan ismi Nesip Uysal oldu”

Necip Uysal, 2009-2010 sezonunda Beşiktaş’ın A takım kadrosuna yükseldi ve mevcut takımda Galatasaray karşısında en çok forma giyen isim oldu. Tecrübeli oyuncu, Sarı Kırmızılılar’la 16 karşılaşmada forma giydi. Beşiktaş’ta 15 sezon forma giyen Necip Uysal’ı dokuz maçla Cenk Tosun, Rachid Ghezzal ve Ersin Destanoğlu da beşer maçla takip etti.

Siyah Beyazlıların Kosovalı futbolcusu Milot Rashica, teknik direktörünün görevlendirilmesi halinde ikinci kez Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Geçen yıl Galatasaray’da kiralık olarak forma giyen ve 2023 yazında İngiliz ekiplerinden Norwich City’den Beşiktaş’a gelen Milot Rashica, Fernando Santos’un teknik direktörlüğe getirilmesinden bu yana eski kulübü Galatasaray ile ikinci kez karşı karşıya gelecek. Ligin ilk yarısındaki maçlarda 2-1 kaybettikleri karşılaşmada görev alan Rashica, geçen sezon sarı-kırmızılılarda çıktığı 30 maçta 6 gol kaydetti.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde bir ilk

Bir diğer eski Sarı Kırmızılı oyuncu Gedson Fernandes de sarı kart cezasından dolayı maçta forma giyemeyecek.

“Galatasaray’ın en tecrübelisi Fernando Muslera”

Sarı-kırmızılı kadroda, Beşiktaş derbisi atmosferini en çok yaşayan isim ise Galatasaray kalecisi Fernando Muslera oldu. Sarı Kırmızılılar’a 2011 yazında İtalya ekibi Lazio’dan katılan Uruguaylı kaleci, Beşiktaş derbisinde 25 lig maçında forma giydi ve 12 galibiyet, 5 beraberlik, 8 yenilgi aldı.

Öte yandan siyah-beyazlılarda bu derbi maçında Kerem Aktürkoğlu 6, Victor Nelsson ile Barış Alper Yılmaz da 4 maça çıktı.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde bir ilk

Icardi Beşiktaş’a boşu yok!

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş karşısında çıktığı her maçta fileleri havalandırdı. Tecrübeli santrfor, üç maçta 5 gol atarak Siyah-Beyazlı takıma karşı en çok gol atan oyuncu oldu. Icardi’yi, iki kez Beşiktaş’ın file arkasını bulan Kerem Aktürkoğlu takip etti. Beşiktaş’ın mevcut kadrosunda Galatasaray’ın golüne 5 oyuncu ulaştı. Bunlar arasında Cenk Tosun, 9 maçta 3 gol atarak olağanüstü bir performans sergiledi. Cenk Tosun’u birer golle Alex-Oxlade-Chamberlain, Rachid Ghezzal, Vincent Abubakar ve Amir Hadjiametović takip etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu