GÜNDEM

Azerbaycan Cumhurbaşkanına İlham Aliyev, TOGG aracını teslim aldı!

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli aracı TOGG, Bakan Mustafa Varank’ın aracılığı ile Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teslimatı sağlandı. Aliyev, Erdoğan’ın sonrasında TOGG aracını alan ikinci kişi olmuş oldu.

Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin ilk yerli elektrikli aracı olan TOGG için ön sipariş oluşturmuştu. Sipariş teslimatları kapsamında Aliyev’e aracı bugün başken Bakü’de düzenlenen bir törenle teslim aldı. Aliyev’e aracının anahtar teslimini ise Bakan Mustafa Varank yaptı.

Anadolu rengine sahip elektirkli aracını teslim alan İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından TOGG’u alan ikinci kişi olarak kayıtlara geçti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanına İlham Aliyev, TOGG aracını teslim aldı

“TOOG’UN AZERBAYCAN’DA OLMASINDAN ÇOK MUTLUYUM”

İlham Aliyev, Togg’un üretimini tebrik ederek, aracı Bakü’ye getirmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Aliyev, TOGG’un ülkesi Azerbaycan’da olmasını hem dostane hem de kardeşçe olan ilişkinin bir işareti olarak gördüğünü aktardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanına İlham Aliyev, TOGG aracını teslim aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev’in aracını teslim aldığı anları gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, şunları söyledi:

Azerbaycan Cumhurbaşkanına İlham Aliyev, TOGG aracını teslim aldı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu