GÜNDEM

YSK, Erdoğan’ın adaylığına itiraz eden dört partinin dilekçelerini incelemeye aldı!

Seçim takvimine göre, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sadece iki gün içinde kilit konuları karara bağlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı adaylarının karşılaştığı zorluk ve itirazlar, kurulun ele alması gereken en önemli konulardan biridir. Seçim takvimine göre Yüksek Kurulun bugün bir karar vermesi ve yürütme kurulunun kesin cumhurbaşkanı adaylarını yarınki Resmi Gazete’de ilan edeceği belirtiliyor.

YSK, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimleri için bazı kritik kararlar alacak. Seçim takvimine göre YSK’nın bugüne kadar yalnızca Erdoğan’ın adaylığına yapılan itiraz dilekçeleri hakkında değerlendirmeler yaptığı belirtilirken, dört partiden gelen dilekçelerin incelemeye alındığı öğrenildi.

DÖRT PARTİDEN İTİRAZ DİLEKÇESİ

İYİ Parti ile DEVA Partisi’nin yanı sıra Memleket Partisi ile Vatan Partisi, YSK’ya bir dilekçe göndererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kez aday olamayacağını kurula bildirmişlerdi. YSK’ya dilekçe gönderen parti yetkilileri Erdoğan’ın iki dönem cumhurbaşkanı olduğunu ve adaylığının anayasaya aykırı olduğunu öne sürdüler.

Yürütme Kurulu’na sunulan dilekçede, “28 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanı geçici aday listesi içinde yer alan n Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçici cumhurbaşkanı aday listesinden çıkarılması” istendi.

YSK İTİRAZLARI KARARA BAĞLAYACAK

YSK, her iki tarafın itirazlarını değerlendirmeye alacak ve bir karara bağlayacak. Kesin liste ise Resmi Gazete’de yayımlanacak. Kurulun seçim takvimi gereği ise cumhurbaşkanlığı seçimi için kampanya dönemi yarın başlatılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu