SİYASET

AKP’den 14 Mayıs hamlesi! Kabineden üç isim deprem bölgesinden milletvekili adayı olacak..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremin sert bir şekilde vurduğu ve ittifakın halk oylamasının gerilediği birçok ilde milletvekili adayları için mevcut kabinesinden üç aday göstereceği iddia edildi!

Ankara’dan kulis arkasından edinilen bazı bilgilerde, görevdeki bazı bakanlar ve popüler isimler afet bölgesinden milletvekilleri olacakları iddia edildi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 11 ili vuran 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölge nüfusunun büyük bölümünün çevre illere dağıldı. Ancak 2018 anketinde köklü bir değişiklik gözlendi. O da afet bölgesinde kalanların seçim tercihleri..

Cumhurbaşkanlığı ve aynı zamanda 28’inci milletvekilliği seçimlerine 55 gün gibi bir süre kala, iktidardaki AKP listeyi derlemeye başladı. Bu kapsamda 14 Mayıs’ta yapılacak yeni dönem seçimlerinde kabinede birçok isim milletvekili olmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremin vurduğu bölgelerden bakanları aday göstermeyi planlamasına aldığı geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurulmuştu.

SOYLU VE AKAR TBMM’YE GİRİYOR

AKP'den 14 Mayıs hamlesi! Kabineden üç isim deprem bölgesinden milletvekili adayı olacak..

Edinilen bilgilere göre, AKP’nin Kahramanmaraş’tan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Gaziantep’ten Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı aday göstermesi gündemde. AKP genel merkezinden sızdırılan bilgiler göz önüne alındığında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş tarafından aday gösterilmesi büyük olasılık..

Daha önce Trabzon ve İstanbul için milletvekili görevini alan Soylu, bu sefer şansını Kahramanmaraş’tan deneyecek. Adı gündemde olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gaziantep listesinde. Akar için memleketi Kayseri’ye de değer veriliyor, ancak AKP’nin kilit isimleri için “arka arkaya üç seçim” kuralı geçerliyse, kesin seçim bölgesi, parti tüzüğüne girip girmediklerine göre belirlenecek.

FAHRETTİN KOCA DA, MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ADAYLIĞINI KOYACAK

AKP'den 14 Mayıs hamlesi! Kabineden üç isim deprem bölgesinden milletvekili adayı olacak..

Erdoğan, Kovid-19 salgını sonrası AKP’nin en çokı güvendiği isim haline gelen Bakan Fahrettin Koca’nın Şanlıurfa veya Konya illerinden milletvekili adayı olması için onayını almak istiyor. İlk kez meclise girmesi planlanan Koca, önce memleketi Konya’dan aday düşündü ancak depremin ardından Şanlıurfa gündeme geldi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu