FİNANS

Aile Bakanlığı ve PTT ihtiyaç sahipleri için el sıkıştı! 60 günde bir 1600 TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı çok önemli bir duyuru yaptı. Duyuruda sosyal destek detayları paylaşıldı. Adayların önemli miktarda mali destek alacağına dair göstergeler var. Bakanlık, sosyal destek konusunda da bilgi paylaştı. Detaylar ve açıklamalar haberin devamında sizlerle…

3294 sayılı kanunla sosyal güvencesi olmayan ve askerlik hizmeti sırasında desteğe ihtiyacı olan askerlerin ailelerine maddi destek sağlanacağı duyuruldu.

 Bu gider, Savunma Bakanlığı tarafından “Asker Ailelerine Nakdi Yardım Programı” başlığı altında yayımlandı. Detaylar haberin devamında sizlerle…

destek ödemesi

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI O KİŞİLERE 1600 TL VERECEK !

Kimlerin sosyal destek alması gerektiği de paylaşıldı. Bu meblağların askerin evli ise eşine, bekar ise annesine veya babasına ödeneceği belirtildi. Başvuru yapmayı düşünen kişilerin ise T.C. Kimlik Kartları ile başvurularını tamamlayabilecekleri belirtildi.

para

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı beyannamesinde 1600TL ücretin aylık olarak hesaplanıp iki ayda bir ödendiği belirtilmekte, aylık ödemenin 800 TL olduğu teyit edilmektedir. Yani aylık 800 lira ödendiği ve iki ayda bir ödendiği için iki ayda bir 1.600 lira ödenmiş olacak.

Söz konusu destek ödemelerini almayı düşünen vatandaşlar, ödemelerini PTT hizmeti ile alabilecek. Kimlikleri ile PTT’ye giderek, başvuruda belirtilen ödeme tarihinde PTT kasiyerinden çekebilirler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu