GÜNDEM

İki il için acil duyuruldu! Bunu yapmak süresiz yasaklandı: Vatandaşlar şaşkına döndü!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Türkiye’de iki ilde ikinci bir emre kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma yasağı ilan edildi. Doğal afet, 11 ilde bina çökmelerine ve can kayıplarına neden oldu.

Depremden Etkilenen Malatya ve Gaziantep İkinci Bir Duyuruya Kadar Yasaklandı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra Türkiye’de iki ilde ağır hasarlı binalardan eşya alma yasağı ilan edildi. İkinci bir emre kadar geçerli olacak. Doğal afet 11 ilde bina çökmelerine ve can kayıplarına neden oldu. Afet bölgesinde hasarlı binaların artçı sarsıntılar nedeniyle çöktüğü görüldü. Sonuç olarak, Malatya ve Gaziantep valilikleri can kaybını önlemek için ağır hasarlı binalardaki eşyaların tahliyesini ikinci bir emre kadar durdurdu.

Kaybedilen Hayatlar için Yas

Kahramanmaraş’taki deprem tüm Türkiye’yi üzdü. Binaların çöktüğü ve can kayıplarının yaşandığı Malatya ve Gaziantep’te çok hasarlı binalardan eşya tahliyesi ikinci bir emre kadar yasaklandı.

deprem

Malatya ve Gaziantep’te Yasaklandı

Malatya Valiliği ağır hasarlı binalardan eşya çıkarılmasını yasakladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, can güvenliği nedeniyle alınan karara uyulması istenerek, “İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya çıkarılması sınırlı bir süre için de olsa tamamen durduruldu. Depremzedelerin bu konuda ilgili birimlerden herhangi bir izin talebinde bulunmamaları, kolluk kuvvetlerine izin için baskı yapmamaları ve can güvenliği nedeniyle alınan yasaklama kararına uymaları önem arz etmektedir” denildi.

çöken bina

Yıkılacak Binalara Giriş Yasaklandı

Kahramanmaraş merkezli depremler ve dün gece Hatay’da meydana gelen sarsıntı Gaziantep’te de hissedildi. Artçı sarsıntılar devam ederken, olası yıkım ve çökmelere karşı önlemler artırıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ağır hasarlı binalardan mal alımının durdurulduğunu ve hemen yıkılacak binalara girişin yasaklandığını duyurdu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu