FİNANS

Ev hanımları her ay tıkır tıkır harçlık alacak: Listede adı soyadı olanlara müjde!

Devletin sunmuş olduğu destekler vatandaşların derin bir nefes almasını sağlıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadınlar için birçok sosyal destek hizmeti sağlamaktadır. Herhangi bir kazanç koşullarının gerekmediği bazı sosyal destekler birçok kişinin yüzünü güldürüyor. 2.000 TL ödeme için vatandaşlar ikamet ettikleri il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuru yapabilir. Detaylar haberimizde…

Belli şartları karşılayan kadınlar devlet tarafından sunulan sosyal destekleri nakit olacak şekilde alabiliyor. Peki günümüzde kadınlara hangi sosyal yardım ödemeleri sağlanıyor? Nakit sosyal yardımdan yararlanmak isteyen kadınlara ödenen sosyal yardımların şartları nelerdir? Detaylar haberimizde…

EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN YARDIMLARA NEREDEN BAŞVURU YAPILIYOR?

İkamet edilen il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) vakfı aracılığıyla başvurular alınmaktadır.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENMEKTE OLAN DESTEĞE BAŞVURU YAPTIM. KAÇ TL ÖDEME ALABİLİRİM?

Hak sahiplerinin hesaplarına aylık 1.000 TL olacak şekilde iki ayda bir 2.000 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

EŞİMDEN BOŞANDIM. EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN YAPILAN DESTEK ÖDEMELERİNDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

Hayır, ne yazık ki yararlanamazsınız. Bu destekten yararlanmak için son resmi nikahlı eşinizin yaşamını yitirmiş olması gereklidir.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN YARDIMI GEÇTİĞİMİZ AY ALDIM. BU AY DA ALMAYA GİTTİM FAKAT MAAŞIM YOKTU. BUNUN SEBEBİ NEDİR?

Bu destek ödemesi her ay için hesaplanmakta, fakat iki ayda bir banka hesaplarına yatırılmaktadır.

DİNİ NİKAHLI EŞİM VEFAT ETTİ. EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENMEKTE OLAN DESTEKLERDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

Hayır, yararlanamazsınız. Bu destekten yararlanmak için kişinin son resmi nikahlı eşinin yaşamını yitirmiş olması gereklidir.

ESKİ EŞİM YAŞAMINI YİTİRDİ VE BEN TEKRARDAN EVLENDİM. BU DURUMDA EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEK ÖDEMELERİNDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

Eşi yaşamını yitirmiş ve ardından tekrardan evlenmiş kadınlar eşi vefat eden kadınlar için ödenmekte olan ödemelerden yararlanamaz.

EŞİM YAŞAMINI YİTİRDİ, BEN ŞU ANDA DİNİ NİKAHLI OLARAK BİRİYLE YAŞIYORUM. EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENMEKTE OLAN DESTEKLERDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

Hayır, yararlanamazsınız.

EŞİM YAŞAMINI YİTİRDİ VE BEN ŞU ANDA BAŞKA BİRİSİ İLE YAŞIYORUM. EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEK KESİLİR Mİ?

Evet, kesilir.

SİGORTALI OLACAK ŞEKİLDE BİR İŞTE ÇALIŞMAYA BAŞLADIM. EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEKLERDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

Sosyal güvenlik kuruluşlarına tabii olan kişiler bu destek ödemelerinden yararlanamaz.

MUHTAÇLIK HALİNİN ORTADAN KALKMASI BU DESTEĞİN ALINMASINA ENGEL MİDİR?

Muhtaçlık halinin ortadan kalkması bu desteğin alınmasına engeldir.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEKTEN YARARLANIYORUM VE EK OLARAK ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI (ŞEY) VE ŞARTLI SAĞLIK YARDIMINDAN (ŞSY) DA YARARLANABİLİR MİYİM?

Hanenin durumu kişinin ikamet etmekte olduğu il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Mütevelli heyeti tarafından değerlendirilerek, bahse konu olan desteklerden faydalandırılması uygun görülmesi halinde kişi her üç destekten de yararlanabilir.

ENGELLİ DESTEĞİNDEN YARARLANIYORUM EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEKTEN DE YARARLANABİLİR MİYİM?

Hayır, yararlanamazsınız. İkisinden birini tercih etmeniz gereklidir.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDE BULUNDUM. DESTEK ÖDEMESİ GELMİYOR. BUNUN SEBEBİ NEDİR?

Yapılan adres değişikliğinin yeni ikametinizin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na iletilip, dosya transfer işlemi gerçekleştirilmelidir.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEKTEN YARARLANIYORUM, TEMEL İHTİYAÇLARIMIN GİDERİLMESİ İÇİN DE DESTEK TALEBİ YAPABİLİR MİYİM?

Evet, ikametinizin bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) vakfına giderek başvuru yapabilirsiniz.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEKTEN YARARLANIYORUM, MEDENİ HALİMDE DEĞİŞİKLİK OLUP OLMADIĞI NASIL TESPİT EDİLMEKTEDİR?

Hak sahibi kadınların medeni hallerinde değişiklik olup olmadığı her ay sistemden yapılmakta olan sorgulamalar ve SYD vakıf görevlileri tarafından yapılan sosyal incelemeler ile takip edilmektedir.

ÇOCUĞUM İLE BİRLİKTE İKAMET EDİYORUM VE ÇOCUĞUM ÇALIŞIYOR. EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEK ÖDEMELERİNDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

Hayır, yararlanamazsınız. Bu destek ödemelerinden yararlanmak için hane içerisinde sosyal güvencesi bulunan bireyin olmaması gereklidir.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSUNDA BULUNDUM. SONUCU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Başvuru sonucunuza dair SYD Vakfından ya da Alo 144 Sosyal Yardım Hattından bilgi alabilirsiniz.

ÇOCUĞUM FARKLI BİR HANEDE YAŞIYOR. BEN ÇOCUĞUM ÜZERİNDEN SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANIYORUM. EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR İÇİN ÖDENEN DESTEK ÖDEMELERİNDEN FAYDALANABİLİR MİYİM?

Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlı çocukla beraber aynı evde yaşanmıyor, yalnızca sağlık güvencesinden yararlanılıyorsa eşi vefat eden kadınlara ödenen destek ödemelerinden faydalanabilirsiniz.

kadın ödeme

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu