FİNANS

Sosyal yardım fırtınası başladı: Kimlik numaranızı sorgulayın! Sosyal yardım hakkı verilmiş olabilir

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara pek çok destek sağlamaktadır. Bu destekler arasında doğalgaz faturası yardımı, gıda yardımı, eğitim yardımları gibi birçok yardım yer almaktadır.

Müjde! TCKN sonu 0, 2, 4, 6, 8 olan sosyal yardım alanları bir dizi destek verecek. Bu yardımlar arasında Aile Desteği, doğalgaz yardımı, eğitim yardımları ve kira yardımı yer alıyor. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu sosyal yardım ödemelerinin 2023 yılında artırılmış olarak hesaplara yatırılacağını duyurdu.

para

Sosyal Yardıma Zam Geliyor İhtiyaç sahibi vatandaşlar her zaman sosyal yardım başvurusunda bulunabiliyor. Yıl boyunca e-devlet üzerinden kolayca başvuru yapabilirsiniz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı sosyal yardımlarda artış olduğunu açıkladı. Eskiden %40 ile %69 arasında engelli olan vatandaşlar ayda 1.226 TL alıyordu. Aylık ödemeleri şu anda 1.594 TL’ye yükseldi. %70 ve üzeri engellilerin maaşları 1.840 TL’den 2.392 TL’ye çıkarıldı.

Bu yıl yapılan zam ile birlikte evde bakım paralarının artması engelli bireyler ve aileleri için sevindirici bir gelişme oldu. 18 yaş altı engelli bireylerin ve evde bakım hizmeti almak isteyenlerin yararlanabileceği bu destekler, Türkiye’de milyonlarca insanın yaşamını kolaylaştırıyor. Ayrıca Bakan Yanık’ın paylaştığı bilgilere göre evde bakım paraları için harcanan bütçenin yüksekliği de göz önüne alındığında, devletin sosyal yardımlara verdiği önem ve destek açıkça görülüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu