FİNANS

Gram altın fena çakıldı! Uzmanlar sonraki düşüş için o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın fiyatları

21 Şubat 2023 itibariyle altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Güncel altın fiyatı ve düşüşün nedenlerine yer verdiğimiz haberimizi inceleyebilirsiniz. Altın fiyatları neden düşüyor? İşte detaylar…

21 Şubat Salı gününde altın fiyatları 1.115,09 TL den 1.823,84 TL’ye kadar değişiyor. 

21 ŞUBAT SALI GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 

21 Şubat Salı günü, haftanın ikinci iş günü olarak yatırımcıların çok ilgisini çekiyor. Çünkü altın fiyatlarında yaşanan değer kaybı, vatandaşlar tarafından anlık olarak sorgulanıyor. 

altın

GÜNCEL FİYATLAR!

21 Şubat altın fiyatları, gram altın için 1.115,09-1.115,27, altın/ons ($) için 1.838,26-1.838,58, çeyrek altın için 1.784,52-1.823,84, cumhuriyet altını için 7.136,55-7.271,54, yarım altın için 3.557,12-3.646,92 ve ziynet altını için 7.136,55-7.271,54 aralıklarındaydı. Altın fiyatlarındaki değer kaybının sürdüğü görülüyor. Yatırımcılar, altın üzerinden yapılan yatırımlara dikkat ediyor ve hafta içindeki değişimleri yakından izliyorlar. Ancak, altın piyasasındaki volatilite nedeniyle fiyatların her an değişebileceği de dikkate alınmalıdır.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞER?

Altın fiyatları birçok faktörden etkilenebilir ve düşüşlerin nedeni de birkaç faktöre bağlı olabilir. İşte altın fiyatları düştüğünde göz önünde bulundurulması gereken bazı faktörler:

Doların değer kazanması: Altın, genellikle ABD doları karşısında işlem görür. Doların değeri yükselirse, altın fiyatları düşebilir.

Faiz oranları: Faiz oranlarındaki artış, altın fiyatlarını düşürebilir. Çünkü faiz oranlarındaki artış, alternatif olarak yatırım yapılabilen tahviller gibi faiz getirisi olan araçların cazibesini arttırabilir

Talep ve arz dengesi: Altın, tıpkı diğer tüm emtialar gibi arz ve talebe dayalı bir fiyatlandırma mekanizması ile işlem görür. Altın arzının artması veya talebin azalması, altın fiyatlarını düşürebilir.

Ekonomik istikrarsızlık: Altın, yatırımcılar arasında güvenli liman olarak kabul edilir. Ancak ekonomik istikrarsızlık azaldığında, yatırımcılar altına olan taleplerini azaltabilirler ve bu da altın fiyatlarını düşürebilir.

Teknik faktörler: Altın fiyatları aynı zamanda teknik analiz faktörlerine de bağlıdır. Kısa vadeli satış baskısı, piyasada yükseliş eğiliminde olan trendin değişmesine neden olabilir ve altın fiyatlarını düşürebilir.

Ticaret savaşları: Ticaret savaşları, dünya genelindeki büyümeyi olumsuz etkileyebilir ve altın fiyatlarını düşürebilir. Ticaret savaşlarının etkisi, tüketicilerin altın talebindeki düşüşe de neden olabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu