GÜNDEM

Depremin 261. saatinde sağ çıkan Mehmet Ali hemen telefona sarıldı! Konuştuğu kişinin tepkisi Türkiye’yi ağlattı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olarak yaşanan iki büyük deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremden günler sonra sağ olarak kurtulan insanlar tüm ülkenin kalbini ısıtmaya devam ediyor. Depremin 261. saatinde sağ çıkan depremzede ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olarak yaşanan iki büyük deprem sonrasında çalışmalar sürerken depremden günler sonra sağ olarak çıkan insanlar umut olmaya devam ediyor. Depremin 261. saatindeki mucize kurtuluş ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DEPREMİN 261. SAATİNDE GELEN MUCİZE

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olarak yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem sonrasında Hatay Antakya’da yaşayan 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı 261. saatte enkazdan sağ olarak çıktı. Odabaşı Mahallesi’nde bulunan özel hastanede yapılan çalışma sonrasında iki kişinin sağ olduğu tespit edildi ve özel harekat polislerinin de katıldığı arama kurtarma çalışmaları sonrasında iki kişiye sağ olarak ulaşıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaşlardan Mustafa Avcı ilk müdahalesi yapılırken kardeşini aradı. Kardeşiyle konuştuğu anlar paylaşılan Avcı herkese duygusal anlar yaşattı. Mustafa Avcı kardeşiyle konuşurken sorduğu ilk soru ailesinin kurtulup kurtulmadığı oldu. 

Depremin 261. Saatinde Gelen Mucizeler

Mustafa Avcı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında ses olduğunu anlaması üzerine çalışmaların başladığını, özel harekat ve AFAD ekiplerinin ortaklaşa çalışıldığı öğrenildi. Barış Pirebaş konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; ‘Ses geliyor dendi ve içeri koştuk. Kurtarılan arkadaş yaşam alanı içindeydi. Mehmet Ali’yi ailesinden dolayı tanıyorum, akrabalarımız burada yardım edin demişlerdi. Daha önce tarama çalışması yaptık ama yukarıya bakmadık. Mehmet Ali çıktı, peşinden Mustafa’yı da çıkardık. İkisinin de sağlıkları ve bilinçleri yerindeydi. İkisi de hastaneye sevk edildi. Üçüncü bir kişinin olmasından şüpheleniyoruz, çalışmalarımız sürüyor. Mehmet Ali ile konuştuk. Acıkmıştım, bana yemek verdiler, tekrar uyudum, uyandım, acıktım siz geldiniz dedi. İçeride yaşam alanı oluşmuş. Yemek yemesi kendi kurgusu mu, şok içindeyken mi söyledi bilemiyoruz.’ dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da depremin 261. saatinde mucize olarak enkazdan sağ çıkan Mustafa Avcı’nın kardeşiyle telefonda konuşmasını sosyal medya hesabından ‘Kardeşimiz Mustafa’yı iyi görmekten çok mutluyuz’ açıklamasıyla paylaştı. Mustafa Avcı telefonda ailesinin de iyi olduğunu öğrendi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu