GÜNDEM

Tüm kanalların katıldığı Türkiye Tek Yürek programında ne kadar bağış toplandı? Özel ve SMS bağışından çıkan sonuçlar!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketi sonrasında bölgeye destek olmak amacıyla bütün televizyon kanallarında ortak bağış yayını düzenlendi. Birçok ünlü ismin de destek verdiği yayınlardan ne kadar yardım toplandı? Tüm detaylar haberimizde.

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olarak yaşanan iki büyük deprem sonrasında televizyon kanallarında ortak bir bağış yayını birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşti. 15 Şubat tarihinde yapılan bağış yayını sonrasında ne kadar nakit desteği toplandı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ORTAK BAĞIŞ YAYINI SONUÇLARI

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkımlara sebep oldu. OHAL ilan edilen bölgelere çok sayıda yardım gönderilmeye çalışılırken televizyon kanallarında da ortak bir bağış yayını yapılmasına karar verildi. ATV, TRT1, Kanal 7, TV8, STAR TV, SHOW TV kanallarında ortak olarak 15 Şubat tarihinde ünlü isimlerin sunumuyla ortak bağış yayını gerçekleştirildi. 

Ortak Bağış Yayını

Yayına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bağlandı. Kanalları arayan vatandaşlar ünlü isimlerle telefonda konuşarak bağışlarını duyurdu. Ortak bağış yayınının ilk sunuculuğunu Pelin Çit ve Nihat Hatipoğlu üstlendi. İkilinin sunduğu esnada yayına bağlanan kurum ve insanlar tarafından 55 milyar TL’den fazla nakit yardımı ve 3 milyondan fazla SMS vatandaşlar tarafından gönderildi. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu